Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Milioane de utilizatori și-au închis conturile de Facebook, în urma dezvăluirilor făcute de Edward Snowden

Milioane de utilizatori și-au închis conturile de Facebook, în urma dezvăluirilor făcute de Edward Snowden

Un articol de: - 19 Sep 2013, 14:05
Milioane de utilizatori și-au închis conturile de Facebook, în urma dezvăluirilor făcute de Edward Snowden High-Tech

Dezvăluirile făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden a determinat aproximativ nouă milioane de utilizatori americani și circa două milioane de utilizatori britanici să renunțe la conturile de pe rețeaua de socializare Faecbook, scrie Daily Mail.

„Oamenii devin mai precauţi cu privire la viaţa lor privată în spaţiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informaţiile recente privind spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA”, a declarat Brenda Wiederhold, reprezentanţă a revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook.

Oamenii de ştiinţă au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievaţi că cea mai frecventă cauza (48%) este preocuparea pentru confidenţialitatea vieţii private pe Internet. Pe locul doi (13,5%) se situează nemulţumirea generală faţă de serviciile Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   utilizatori,   SUA,   Marea Britanie,   internet