Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ULUITOR! Munţi mai mari decât Everestul descoperiţi ÎN INTERIORUL Pământului. Anunţul incredibil al oamenilor de ştiinţă (FOTO)

ULUITOR! Munţi mai mari decât Everestul descoperiţi ÎN INTERIORUL Pământului. Anunţul incredibil al oamenilor de ştiinţă (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 15 Feb 2019, 16:27
ULUITOR! Munţi mai mari decât Everestul descoperiţi ÎN INTERIORUL Pământului. Anunţul incredibil al oamenilor de ştiinţă (FOTO) High-Tech

Descoperire demnă de scrierile lui Jules Verne! Munți enormi au fost detectaţi de oamenii de știință în interiorul Pământului. Despre aceste forme geografice necunoscute până recent, se crede că ar putea fi mai mari chiar decât Everestul, scrie The Sun.

Aceste formațiuni geografice sunt situate în mantaua Pământului, o zonă cu foarte multe necunoscute pentru oamenii de știință, care spun că aceste structuri ascunse nu seamănă cu nimic de pe Pământ. Acești munți din adâncuri, care ar putea fi cât Everestul sau chiar mai mari, nu au un vârf ascuțit, așa cum sunt cei de suprafață, ci ar fi mai degrabă ca dinții a doi piepteni care se amestecă între ei.

Este greu să îi comparăm cu munții pe care îi vedem la suprafață. Aceasta este o graniță solidă, solidă deasupra și solidă dedesubt”, a declarat omul de știință de la Universitatea Princeton, Dr. Jessica Irving, citat de The Sun.

Munții au fost descoperiți după un cutremur de 8,2 grade pe Richter, care s-a produs în Bolivia în 1994. Acesta a avut loc la o adâncime foarte mare și nu a produs victime și pagube la suprafață.

Analizând undele seismice produse de cutremur, oamenii de știință au obținut o perspectivă unică asupra machetei interioare a pământului deoarece undele de dispersie a cutremurului poartă informații despre rugozitatea suprafețelor de care se lovesc.

Pământul este împărțit în cinci straturi interioare: miezul interior, miezul exterior, mantaua inferioară, mantaua superioară și crusta.

 

Interiorul necunoscut al Pământului a suscitat de nenumărate ori imaginaţia scriitorilor de ficţiune, existând adevărate capodopere ale literaturii universale pe acestă temă. Iată însă că unele lucruri imaginate doar, încep a se dovedi adevărate. Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Jessica Irving