Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech NASA a dat publicității primele imagini cu planeta Jupiter (VIDEO)

NASA a dat publicității primele imagini cu planeta Jupiter (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iul 2016, 16:10
NASA a dat publicității primele imagini cu planeta Jupiter (VIDEO) Foto: svs.gsfc.nasa.gov High-Tech

NASA a dat publicității primele imagini captate de sonda Juno. Filmulețul trimis de sondă au fost recepționate la 17 zile de la plasarea acesteia pe orbita planetei.

Potrivit cercetătorilor, sonda va petrece următoarele trei luni pregătindu-se pentru a începe explorarea planetei. După ce totul va fi gata, misiunea sondei va fi să afle cât mai multe lucruri despre câmpurile magnetice. 

Juno este a doua sondă după Galileo care ajunge pe acestă planetă, cercetătorii susținând că ea are o capacitate mult mai mare decât predecesorul său.

"Oamenii de știință sunt foarte încântați de misiunea Juno, din cauza orbitei. Faptul ca va putea să zboare aproape de sol, va da cercetătorilor posibilitatea să înțeleagă mai bine din ce este alcătuită planeta", a declarat Jeremy Wilks, corespondent Euronews.

"In acest moment nu știm. Are un miez stâncos sau este gaz tot drumul prin? Dacă poți înțelege Jupiter, vom ajunge să înțeleagă sistemul nostru solar, deoarece aceasta planeta sa format doar aproximativ 3 sau 4 milioane de ani după Soare, deci este una dintre cele mai vechi obiecte din sistemul solar.", a declarat unul din cercetători.

Citeşte mai multe despre:   NASA