Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech NASA izolează șase voluntari pentru un an de zile cu scopul de a le studia comportamentul înainte de trimiterea astronauților pe Marte

NASA izolează șase voluntari pentru un an de zile cu scopul de a le studia comportamentul înainte de trimiterea astronauților pe Marte

Un articol de: - 29 Aug 2015, 15:37
NASA izolează șase voluntari pentru un an de zile cu scopul de a le studia comportamentul înainte de trimiterea astronauților pe Marte Foto: bzi.ro High-Tech

Șase voluntari vor sta izolați timp de un an în cadrul celei mai lungi experiențe de acest fel desfășurate în Statele Unite, pentru a strânge informații prețioase în vederea trimiterii de astronauți pe Marte.

Echipajul va fi format dintr-un astro-biolog francez, un fizician german și patru americani — un pilot, un arhitect, un medic/ziarist și un specialist în soluri, notează Agerpres.

Spațiul lor în următoarele 12 luni, aflat în nordul insulei Mauna Loa, este un dom de 11 metri diametru și 6 metri înălțime, la care porțile au fost închise vineri, la ora locală 15:00.

Cei șase — trei bărbați și trei femei — vor avea fiecare o mică încăpere, cu un pat de campanie și un birou. În timpul izolării de lume, vor mânca alimente liofilizate și vor ieși din dom doar îmbrăcați în costum spațial, ca și cum ar locui cu adevărat pe Marte. Vor avea numai un acces limitat la internet.

Scopul acestei operațiuni este de a afla cât mai multe lucruri despre coeziunea și evoluția psihologică a membrilor unor astfel de misiuni care implică izolare înainte să trimită astronauți spre Marte, operațiune prevăzută în anii 2030.

În acest scop au avut loc deja două misiuni de patru și opt luni, NASA cheltuind 1,2 milioane de dolari pe aceste simulări.

Citeşte mai multe despre:   NASA,   Stiri Voluntari,   Marte