Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech NASA: Primul zbor cu echipaj uman la bord al viitoarei capsule spaţiale Orion va fi probabil amânat

NASA: Primul zbor cu echipaj uman la bord al viitoarei capsule spaţiale Orion va fi probabil amânat

Un articol de: - 17 Sep 2015, 10:48
NASA: Primul zbor cu echipaj uman la bord al viitoarei capsule spaţiale Orion va fi probabil amânat Foto: reuters.com High-Tech

NASA a anunțat că primul zbor de test cu echipaj uman la bord al viitoarei capsule spaţiale americane, Orion, va fi amâncat, cel mai probabil cu doi ani, până în anul 2023, din cauza unor întârzieri cauzate de probleme de dezvoltare și probleme financiare, scrie Reuters.

Capsula, împreună cu lansatorul ei au costat mai multe miliarde de dolari.

Acestea sunt cele mai scumpe părți din programul american ve vizează explorarea spaţială cu echipaje umane, al cărui următor obiectiv este acela de a plasa cu succes un echipaj uman pe planeta Marte, la jumătatea anilor 2030.

Îniția, primul zbor de test cu echipaj uman la bord al viitoarei capsule spaţiale americane, Orion, era planificat pentru august 2021, dar administrator-asociat la NASA, Robert Lightfoot, a anunțat miercuri că nu crede că se mai poate respecta data de lansare.

Potrivit acestuia, cel mai probabil dată de lansare va fi aprilie 2023.

NASA doreşte să testeze capsula Orion pe orbita lunară, apoi să o folosească pentru o misiune ce vizează o "întâlnire spaţială" cu o rocă desprinsă cu ajutorul unui robot de pe suprafaţa unui asteroid, pe care caspula americană o va plasa apoi pe o orbită distantă în jurul Lunii.

Agenția spațială a cheltuit aproximativ 9 miliarde de dolari între 2005 şi 2010 în precedentul program de explorare a spaţiului cu echipaje umane, care se numea Constellation. În această sumă este inclus şi bugetul de 5,8 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei versiuni originale a capsulei Orion.

Citeşte mai multe despre:   NASA