Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Netflix reduce calitatea imaginilor în următoarele 30 de zile

Netflix reduce calitatea imaginilor în următoarele 30 de zile

Un articol de: - 20 Mar 2020, 08:13
Netflix reduce calitatea imaginilor în următoarele 30 de zile Foto: Pixabay High-Tech

Netflix a anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet.

Decizia vine după ce Comisia Europeană a făcut apel la platformele de streaming precum Netflix şi YouTube să îşi limiteze serviciile, pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea în Europa. Consumul de filme streaming a crescut în ultima perioadă pentru că mulți cetățeni stau acasă, forțați de pandemia de coronavirus.

Compania a precizat că decizia sa va duce la o la diminuare cu 25% a consumului de date, dar publicul tot se va bucura de imagini de bună calitate.

Recent, comisarul european Thierry Breton a scris pe Twitter că a vorbit cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, despre presiunea pe care criza provocată de coronavirus o pune asupra pe infrastructurilor de internet: „Conversatie importanta la telefon cu Reed Hastings, CEO Netflix. Pentru a învinge COVID-19, rămânem acasă. Televiziunea și streaming-ul ajută foarte mult, dar infrastructurile ar putea fi blocate. Pentru a asigura accesul la internet pentru toți, să trecem la definiția standard atunci când HD nu este necesar”.

„Ca urmare a discuțiilor dintre comisarul (european) Thierry Breton și Reed Hastings (directorul Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania, printr-un comunicat.

Uniunea Europeană a cerut Netflix și YouTube să ofere doar calitate standard la conţinutul video, în loc de HD (high-definition), deoarece utilizatorii trebuie să fie responsabili în ceea ce priveşte consumul lor de date.

Chiar și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat, miercuri, că platforma de social media experimentează „creşteri masive” în utilizarea anumitor servicii, inclusiv dublarea apelurilor înregistrate pe WhatsApp şi Messenger.

Citeşte mai multe despre:   Netflix,   Comisia Europeana