Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech New York Times şi Twitter, victime ale unui atac cibernetic efectuat de hackeri sirieni

New York Times şi Twitter, victime ale unui atac cibernetic efectuat de hackeri sirieni

Un articol de: - 28 Aug 2013, 09:33
New York Times şi Twitter, victime ale unui atac cibernetic efectuat de hackeri sirieni High-Tech

Un atac cibernetic a vizat, marți, site-ul ziarului New York Times și al rețelei de microblogging Twitter, cele două căzând pradă unor hackeri sirieni.

"Site-ul nostru a fost inaccesibil utilizatorilor din Statele Unite pentru o anumită perioadă de timp, marţi. Această pană este rezultatul unui atac extern asupra numelui domeniului nostru", a declarat pentru AFP Eileen Murphy, o purtătoare de cuvânt a cotididianului american. Potrivit unui cercetător în domeniul securităţii informatice, Matt Johansen de la WhiteHat Security, "Armata Electronică Siriană' (SAE), care a atacat deja sisteme informatice aprţinând mai multor instituţii media, se află la originea acestei pene.

Johansen a scris într-un mesaj postat pe Twitter că aspectele tehnice ale site-ului în cursul penei "te trimit cu gândul la Armata Electronică Siriană", care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Pe de altă parte, SEA scria "media... în pană" pe contul său de Twitter @official_SEA16, ataşând un link către un articol despre problemele site-ului NYT.

Acest cont făcea aluzie, marţi, la un atac împotriva site-ului Twitter, chiar dacă acesta părea să funcţioneze.

"@Twitter, eşti pregătit?" întreba organizaţia pe contul său, după ce anterior, în alt mesaj, a scris "Salut @Twitter, uită-te la domeniul tău, a devenit proprietatea #SEA".

Într-un mesaj postat pe unul dintre blogurile sale, Twitter afirmă că "sistemul (său) de nume de domenii s-a confruntat cu o problemă" care a afectat twimg.com, un serviciu de imagerie al site-ului de microblogging.

Citeşte mai multe despre:   Twitter,   atac cibernetic