Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech NOI DEZVĂLUIRI Wikileaks: CIA are capacitatea de a lansa PANDEMII DIGITALE!! Cum acționează Pacientul Zero

NOI DEZVĂLUIRI Wikileaks: CIA are capacitatea de a lansa PANDEMII DIGITALE!! Cum acționează Pacientul Zero

Un articol de: - 01 Iun 2017, 22:56
NOI DEZVĂLUIRI Wikileaks: CIA are capacitatea de a lansa PANDEMII DIGITALE!! Cum acționează Pacientul Zero High-Tech

Cele mai noi dezvăluiri WikiLeaks - ‘Vault7’ - date publicității joi, oferă detalii despre capacitatea CIA de a infesta computerele de la distanță, anunță RT.  

Proiectul ‘Pandemic’ dezvoltat de agenția de spionaj se folosește de un implant Microsoft Windows  care poate fi activat prin rețea, fără acces direct la computer, arată WikiLeaks.  

Sistemul se bazează pe un ‘Pacient Zero’ – termen utilizat pentru a descrie primul computer în care se reușește declanșarea virusului, care apoi se va distribui singur către toate terminalele posibile în care poate intra.

‘Pandemic’ este el însuși deghizat în sursa infectată unde fișierele targetate par neschimbate. El se modifică abia atunci când se află în tranzit dinspre serverul-sursă spre computerul țintă, aflat la distanță. Odată intrat în sistem, Pandemic își va instala propriul program ce conține coduri modificate, având capacitatea de a înlocui 20 de programe cu o mărime de maximum 800 MB.

Potrivit WikiLeaks, un singur computer aflat în rețea, care conține drivere comune ce sunt infectate  cu Pandemic, va acționa ca un Pacient Zero ce va răspândi boala în jur cu o viteză de doar 10-15 secunde, cât durează instalarea pe o unitate.

Dezvăluirile  WikiLeaks’ ‘Vault7’ lansate joi sunt cele mai noi din seria care se ocupă de capacitatea de hacking a serviciilor secrete din SUA. Precedentele dezvăluiri au vizat capacitatea CIA de a accesa și controla de la distanță dispozitive precum telefoanele mobile, tabletele ori televizoarele smart.  

Dezvăluirile vin după la scurt timp după atacul cibernetic de proporții care a avut loc la începutul lunii mai. Intitulat WannaCry, atacul neelucidat a lovit peste 300.000 de computere din 150 de țări.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?