Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Noile iPhone-uri au bateriile lipite și orice greșeală duce la defectarea lor completă

Noile iPhone-uri au bateriile lipite și orice greșeală duce la defectarea lor completă

Un articol de: - 21 Sep 2013, 19:36
Noile iPhone-uri au bateriile lipite și orice greșeală duce la defectarea lor completă Foto: theregister.co.uk High-Tech

Noile iPhone-uri ale Apple nu sunt chiar atât de ”verzi” pe cât compania a vrut să se creadă, potrivit specialiștilor de la Weird, citați de The Register.

Cu toate că au fost descrise de Apple drept două telefoane extrem de ”prietenoase cu mediul înconjurător”, noile iPhone 5S și 5C ascund câteva detalii care arată că afirmația reprezentanților companiei nu este tocmai adevărată.

"Nu există așa ceva ca un telefon prietenos cu mediul înconjurător, mai ales când vorbim despre unul cu baterie internă imposibil de scos sau înlocuit", au precizat specialiștii.

După ce au demontat cele două telefoane Apple, au ajuns la concluzia că "iPhone 5S și 5C nu sunt tocmai cele mai eco telefoane, iar iPhone 5C nu este chiar reciclabil, iar când e vorba despre un telefon "verde", aceste calități chiar contează"

Apple a promis că odată cu modelul iPhone 5, dacă telefonul se va strica, unele componente vor putea fi schimbate, o noutate extraordinară pentru compania americană, care astfel nu își mai obligă utilizatorii să-și schimbe telefoanele la prima defecțiune.

Totuși, precizeaza sursa citată, cele două modele "nu sunt chiar cele mai ușor de reparat telefoane".

"Fără a avea o baterie de schimb, iPhone-urile nu durează foarte mult. Apple estimează că durata de viață a bateriei unui iPhone este de aproximativ 400 de cicluri sau încărcări complete", scrie Wired.

Odată desfacute de către experți, noile iPhone-uri și-au arătat adevărata față. Una limitată.

Aceștia au descoperit că "telefoanele verzi" de la Apple au bateriile lipite, iar procesul de demontare este extrem de dificil și, mai ales, delicat, orice greșeală ducând la defectarea completă a aparatului.

Citeşte mai multe despre:   greseala