Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Parolele din mediul online ar putea fi înlocuite de sunetul produs de craniu (FOTO)

Parolele din mediul online ar putea fi înlocuite de sunetul produs de craniu (FOTO)

galerie foto Un articol de: - 25 Apr 2016, 21:04
Foto: sciencealert.com High-Tech

Cercetătorii germani lucrează la un sistem care ar putea identifica modul în care craniul vibrează, ca reacţie la un semnal cu ultrasunete, vibraţie ce ar putea fi la fel ca amprenta, putând fi folosită la accesarea diverselor conturi din mediul online, potrivit gizmodo.com.

Experimentul a fost realizat pe un eşantion de 10 subiecţi, dar noul sistem a fost capabil să identifice utilizatorul în 97% din cazuri, bazându-se doar pe sunetul produs de craniu.

Sistemul este intitulat "SkullConduct" şi are în componenţă diverse soluţii biometrice de securitate aflate în dezvoltare, incluzând una care utilizează recunoaşterea după modelul venelor şi undelor cerebrale.

„Dacă sunt înregistrate, schimbările în semnalul audio pot reflecta anumite trăsături specifice ale capului utilizatorului”, au explicat cercetătorii.

„Din moment ce structura capului uman include diferite părţi precum craniu, ţesuturi, cartilaje şi fluide, iar compoziţia acestor componente şi locaţia lor diferă de la utilizator la utilizator, sunetul produs de craniu poate fi diferit, de asemenea”, au adăugat aceştia.

Cu toate acesta, înainte de a fi comercializat, există câteva obstacole, printre care și blocarea sunetelor de fundal, care pot altera identificarea vibraţiei craniului.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea din Saarland şi Institutul de Informatică Max Planck, va prezenta mai multe detalii despre "SkullConduct" la o conferinţă pentru Interacţiunea Calculator-Om, luna viitoare, în California.

 
 
 
Loading...