Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Prezintă vreun risc noua tehnologie 5G asupra populaţiei? ANCOM a prezentat date despre intensitatea câmpului magnetic după instalarea noilor staţii

Prezintă vreun risc noua tehnologie 5G asupra populaţiei? ANCOM a prezentat date despre intensitatea câmpului magnetic după instalarea noilor staţii

Un articol de: Sebastian Pricop - 11 Sep 2019, 18:19
Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Instalarea noilor staţii pentru tehnologia 5G a ridicat semne de întrebare privind expunerea populaţiei la radiaţii care pot provoca probleme de sănătate. Riscurile la adresa sănătăţii în urma expunerii la câmpuri puternice electromagentice variază de la dureri de cap sau dereglări ale somnului, până la diverse forme de cancer.

În cadrul unui comunicat de presă emis miercuri, ANCOM arată că monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic prin intermediul a 150 de senzori ficși de monitorizare de bandă largă amplasați în București și alte 62 de orașe din țară, ce sunt plasați în exterior, în spațiile publice în vecinătatea cărora există multiple surse de emisii radio. 

Senzorii funcționează permanent, transmițând măsurătorile către platforma www.monitor-emf.ro,  o dată la 24 de ore. Rezultatele acestor măsurători sunt puse la dispoziția celor interesați pe platforma electronică, sub formă de hartă care oferă și detalii cu privire la locul, perioada și nivelul măsurat al intensității câmpului electromagnetic, nivel exprimat în valoare absolută, dar și în procente față de nivelurile reglementate maxim permise. Suplimentar față de monitorizarea permanentă a câmpului electromagnetic prin senzori ficși, conform planului anual de măsurători, ANCOM realizează și măsurători cu echipamente mobile.

”Măsurăm permanent intensitatea câmpului electromagnetic prin intermediul senzorilor ficși și mobili, în preajma spitalelor, a școlilor și în locuri aglomerate și facem publice aceste rezultate pe pagina de internet a ANCOM, prin intermediul celor două hărți. Aceste măsurători se mediază la fiecare 6 minute, toate rezultatele încadrându-se fără excepţie în limitele legale, inclusiv cele pe care le-am făcut după punerea în funcțiune a primelor stații 5G din România, când am constatat că valorile sunt de doar 3% din valoarea limita stabilita prin lege, similare cu cele obținute înainte de instalarea stațiilor 5G”, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, în cadrul evenimentului organizat la Cluj-Napoca. 
 

Citeşte mai multe despre:   ANCOM
 
 
 
Loading...