?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Pericolul real al poluării cu materiale plastice: Efectele asupra fertilităţii pot fi ireversibile

Pericolul real al poluării cu materiale plastice: Efectele asupra fertilităţii pot fi ireversibile

Un articol de: - 14 Feb 2018, 14:41
High-Tech

Poluarea cu plastic este o plagă contemporană cu un semnificativ impact asupra planetei. Acum, la această listă se adaugă un alt efect negativ: infertilitatea.

Cercetători de la Universitatea Exeter din Marea Britanie au aflat vinovatul pentru o altă problemă a lumii contemporane, infertilitatea masculină și feminiă. Vinovatul este un compus chimic numit Bisfenol A (BPA), care se găseşte în plastic, scrie Futurism.

Prezenţa Bisfenol A în organism poate duce la sarcini eşuate şi poate afecta vârsta la care începe pubertatea. Conform noului studiu publicat în British Medical Journal, afectează şi calitatea spermei, scrie Descoperă.

Oamenii de ştiinţă au analizat sperma a 94 de adolescenţi britanici cu vârstele cuprinse între 17 şi 19 ani. Participanţii au fost instruiţi să limiteze contactul cu substanţa pentru o săptămână, prin utilizarea altor recipiente. Chiar şi aşa, 86% dintre ei tot aveau urme ale prezenţei Bisfenolului A.

Participanţii au afirmat că substanţa este greu de evitat pentru că nu există în specificaţiile produselor, care nu avertizează de existenţa acesteia în produs.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   poluare
 
 
 
Loading...