Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ”Plătește sau mori” - Amenințările cu moartea, cea mai nouă formă de escrocherie prin SMS și e-mail

”Plătește sau mori” - Amenințările cu moartea, cea mai nouă formă de escrocherie prin SMS și e-mail

Un articol de: - 24 Iul 2012, 15:13
”Plătește sau mori” - Amenințările cu moartea, cea mai nouă formă de escrocherie prin SMS și e-mail Foto: CNN High-Tech

O nouă modalitate de a obține bani în urma mesajelor SMS și a celor trimise pe e-mail este pusă în practică în Australia. Autoritățile din această țară investighează mii de amenințări cu moartea trimise de escroci prin e-mail și SMS, în care aceștia le ordonă victimelor să ”plăteasă altfel vor muri”.

Este vorba despre un contract pentru uciderea celui care primește mesajele. El poate anula acest contract dacă urmează instrucțiunile primite pe mail și plătește 5.000 de dolari.

”Am fost plătit ca sa te omor. Ai 48 de ore pentru a plăti 5.000 de dolari. Dacă anunți poliția sau pe oricine vei muri. Trimite-mi un e-mail acum”, se arată în aceste mesaje.

Autoritățile de pe continentul australian au început să le transmită oamenilor să ignore aceste mesaje de amenințare, să le șteargă și să nu se panicheze, ”deoarece asta și vor escrocii”, scrie CNN, care citează un purtător de cuvânt al poliției.

”Este extraordinar cât de mult s-au răspândit aceste mesaje în Australia. Nu am mai văzut așa ceva. Acesta nu este un eveniment întâmplător ci crimă organizată”, a adăugat polițistul citat de Newser.com. El a subliniat complexitatea necesară punerii în practică a unei operațiuni de asemenea amploare. ”Și-au făcut temele. Au obținut o listă de contacte și au plătit pentru distribuirea mesajelor”.

Citeşte mai multe despre:   Australia