Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Ponderea Windows XP în IMM-urile și instituțiile publice din România a scăzut la 34%

Ponderea Windows XP în IMM-urile și instituțiile publice din România a scăzut la 34%

Un articol de: - 14 Sep 2015, 15:57
Ponderea Windows XP în IMM-urile și instituțiile publice din România a scăzut la 34% Foto: theinquirer.net High-Tech

Utilizarea Windows XP în IMM-urile și instituțiile publice din România a scăzut, în ultimul an, de la 57%, la 34%, potrivit unui studiu realizat de Bitdefender.

Însă, România se află pe locul al treilea în Europa de Est, la un an şi jumătate după ce Microsoft a oprit asistenţa tehnică pentru sistemul de operare.

Ucraina se află pe prima poziție, cu 41,2% dintre computerele IMM-urilor şi instituţiilor publice care folosesc software antivirus Bitdefender.

A doua poziție este ocupată de Ungaria, cu 37,5%, notează Mediafax.

Cercetarea de anul trecut a luat în calcul ţări precum România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Germania, Spania şi Brazilia, ponderea medie de utilizare a Windows XP în companii la nivel global fiind atunci de 18%, semnificativ mai mică decât cifra din România.

Deși securitatea nu este punctul forte al Windowd XP,  în România, principalul motiv pentru care IMM-urile şi instituţiile publice continuă să folosească Windows XP este compatibilitatea sistemului de operare cu aplicaţiile, alţi factori fiind ataşamentul emoţional, costurile de modernizare a dispozitivelor hardware şi a softurilor, precum şi productivitatea scăzută în perioada de tranziţie.

Citeşte mai multe despre:   Microsoft