Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Premieră. Germania a interzis Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp / Compania reclamă o „neînțelegere fundamentală” a noilor reguli de confidențialitate

Premieră. Germania a interzis Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp / Compania reclamă o „neînțelegere fundamentală” a noilor reguli de confidențialitate

Un articol de: Gabi Florea - 11 Mai 2021, 17:25
Premieră. Germania a interzis Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp / Compania reclamă o „neînțelegere fundamentală” a noilor reguli de confidențialitate Foto: Pixabay High-Tech

Compania Facebook a fost obligată să sisteze activitățile de colectare a datelor utilizatorilor WhatsApp din Germania, după ce autoritățile din această țară au stabilit că demersurile ei de a forța userii să accepte noile reguli de confidențialitate sunt ilegale. În replică, WhatsApp a transmis că dispoziția e bazată pe „o neînțelegere fundamentală” a scopului și efectelor noilor reguli și că ea, oricum, nu va împiedica implementarea acestor politici.

 

Germania a interzis companiei Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp

 

Johannes Caspar, directorul autorității de siguranță a datelor din Hamburg, susține că noile reguli de confidențialitate ale WhatsApp sunt inconsecvente, netrasparente și mult prea generale. Prin urmare, acesta a emis un ordin de urgență de trei luni care interzice Facebook să mai colecteze datele. 

„Ordinul vizează securizarea drepturilor și libertăților a milioane de utilizatori din toată Germania care au acceptat acești termeni”, a declarat Johannes Caspar, potrivit Bloomberg.

De altfel, acesta a și solicitat unei comisii de autorități de reglementare din UE să emită o decizie la nivelul tuturor statelor membre. 

Ordinul va da o lovitură puternică modelului de afaceri al companiei de a colecta date despre activitatea din online a utilizatorilor săi și legarea acestora de profilurile lor de Facebook. Informațiile obținute astfel ajută Facebook deoarece permit personalizarea mai bună a  reclamelor în funcție de căutările utilizatorilor.

În schimb, WhatsApp a transmis că ordinul e bazat „o neînțelegere fundamentală” a scopului și efectelor noilor reguli. A mai precizat, de asemenea, că ordinul nu va împiedica implementarea noilor politici.

Compania Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014, e intens criticată de când a anunțat noile politici care trebuiau acceptate de utilizatori până pe 15 mai. Vinerea trecută, însă, WhatsApp a anunțat o nouă amânare a aplicării stricte a noilor reguli de confidenţialitate.
 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!