Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Presa chineză susține că telefoanele iPhone reprezintă o amenințare pentru securitatea națională

Presa chineză susține că telefoanele iPhone reprezintă o amenințare pentru securitatea națională

Un articol de: - 12 Iul 2014, 17:01
Presa chineză susține că telefoanele iPhone reprezintă o amenințare pentru securitatea națională Foto: huffingtonpost.com High-Tech

Telefoanele iPhone vândute de grupul informatic american Apple reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a Chinei, din cauza capacităţii lor de geolocalizare a utilizatorilor, a acuzat televiziune publică CCTV, citată de AFP.

Permiţând activarea unui parametru al telefonului, de a urmări traseul parcurs de o persoană, telefonul Apple poate fi folosit pentru colectarea de "date foarte sensibile", a explicat Ma Ding, directoarea Institutului de securitate a Internetului de la Universitatea pentru securitate publică a poporului.

De exemplu, a detaliat ea în acest lung reportaj difuzat vineri, "dacă utilizatorul este un jurnalist, se pot deduce locurile unde merge acesta sau unde sunt realizate interviuri şi, prin urmare, pot fi văzute domeniile în care lucrează: politic sau economic".

Potrivit lui Ma, geolocalizarea a milioane de utilizatori de iPhone ar putea permite strângerea de informaţii cu privire la condiţiile de viaţă sau economice ale unei ţări, "chiar secrete de stat".

Mai mulți chinezi au acuzat televiziunea publică de faptul că vizează sistemul de operare iOS al Apple neglijând să studieze potenţialele pericole ridicate de alte telefoane intelgente.

"Aproape toate telefoanele inteligente fabricate în China funcţionează cu Android (sistem de operare conceput de Google, n.red.). Este el mai sigur? CCTV ignoră în mod expres acest lucru şi înşală lumea!", afirmă un internaut.

Citeşte mai multe despre:   iPhone,   amenintare,   China