Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Prima fotografie cu Jupiter, trimisă de Sonda Juno, la nouă zile de când s-a deplasat pe orbita planetei (FOTO+VIDEO)

Prima fotografie cu Jupiter, trimisă de Sonda Juno, la nouă zile de când s-a deplasat pe orbita planetei (FOTO+VIDEO)

Un articol de: - 13 Iul 2016, 19:30
Prima fotografie cu Jupiter, trimisă de Sonda Juno, la nouă zile de când s-a deplasat pe orbita planetei (FOTO+VIDEO) foto: captura video High-Tech

Nasa a făcut publică prima fotografie trimisă de sonda spațială Juno, la nouă zile de când s-a plasat pe orbita planetei Jupiter.

În imagine se văd trei dintre cele patru cele mai mari luni al planetei: Io, Europa și Ganymede (de la stânga la dreapta) și faimoasa Mare Pată Roșie.

Cel de-al patrulea satelit al planetei Jupiter, Callisto, nu se vede în fotografie, informează Digi 24.

Fotografiile cu rezoluție mai bună a planetei Jupiter vor fi trimise de Juno abia peste câteva săptămâni, a transmis NASA. Camera sondei a fost pornită la șase zile de când Juno a pornit motorul său principal și a reușit să se plaseze pe orbita celei mai mari planete din sistemul nostru solar,

„Imaginea trimisă de Juno ne arată că a supraviețuit radiaților de pe Jupiter fără să se degradeze și că este pregătită să își ducă la capăt misiunea. Abia așteptăm să vedem primele imagini de la polii planetei Jupiter”, a spus cercetătorul Scott Bolton de la Institutul de Cercetare Southwest din San Antonio.

Fotografia a fost realizată de Juno pe 10 iulie la ora 10.30 dimineața, pe când sonda spațială se afla la 4,3 milioane de kilometri depărtare de Jupiter.

Nasa a făcut publică prima fotografie trimisă de sonda spațială JunoScandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Sonda spațială care funcționează pe bază de energie solară este echipată cu nouă instrumente științifice, pe care le va folosi pentru a crea o hartă a câmpurilor magnetice și gravitaționale ale planetei Jupiter și pentru a cerceta structura interioară a planetei, printre alte sarcini.

Datele transmise de Juno îi vor ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine cum s-a format și cum a evoluat Jupiter.

Juno s-a plasat pe orbita planetei Jupiter pentru o perioadă de 53.5 zile. Sonda spațială se va roti în jurul planetei de 33 de ori, trecând o dată la 14 zile, prin norii care acoperă planeta

Prima fotografie cu Jupiter, trimisă de Sonda Juno la nouă zile de când s-a deplasat pe orbita planetei

La finalul misiunii sale, Juno va plonja intenționat în atmosfera planetei. Sonda a fost programată să facă acest lucru pentru a se asigura că niciun microb de pe Pământ nu va contamina luna planetei Jupiter, Europa, despre care astrobiologii cred că are cele mai mari șanse să găzduiască viață extraterestră.

Citeşte mai multe despre:   NASA,   planeta,   poze,   imagini,   spatiu