Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech PRIMA imagine cu o GAURĂ NEAGRĂ a fost prezentată oficial: E cea mai puternică dovadă a existenței acestora (FOTO și VIDEO)

PRIMA imagine cu o GAURĂ NEAGRĂ a fost prezentată oficial: E cea mai puternică dovadă a existenței acestora (FOTO și VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 10 Apr 2019, 16:36
PRIMA imagine cu o GAURĂ NEAGRĂ a fost prezentată oficial: E cea mai puternică dovadă a existenței acestora (FOTO și VIDEO) Foto: Captură Youtube High-Tech

Prima imagine cu o gaură neagră a fost prezentată miercuri de oamenii de știință.

O echipă de cercetători au început proiectului Event Horizon Telescope (EHT) în anul 2012, cu scopul de a surprinde imagini cu găuri negre.

Aceștia au prezentat miercuri, în șapte conferințe de presă, desfășurate simultan în Bruxelles (Belgia), Santiago (Chile), Taipei si Shangai (China), Tokyo (Japonia) si Washington D.C. (SUA), rezultatele obținute.

Astfel, oamenii de știință ai EHT au obținut prima imagine a unei găuri negre folosind datele colectate din galaxia M87.

Foto: Facebook

Imaginea prezintă un inel strălucitor, format în timp ce lumina este întinsă în jurul gravitaţiei extrem de puternice din jurul găurii negre, care este de 6,5 miliarde de ori mai masivă decât Soarele. Această imagine e cea mai puternică dovadă a existentei găurilor negre super masive și deschide o arie nouă de cercetare, a găurilor negre și a gravitației lor”, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a EHT.

PRIMA imagine cu o GAURĂ NEAGRĂ a fost prezentată oficial: E cea mai puternică dovadă a existenței acestora (FOTO și VIDEO)

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt