Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech PREMIERĂ: S-a lansat prima reclamă cu scenariul scris EXCLUSIV de inteligența artificială (VIDEO)

PREMIERĂ: S-a lansat prima reclamă cu scenariul scris EXCLUSIV de inteligența artificială (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 11:36
PREMIERĂ: S-a lansat prima reclamă cu scenariul scris EXCLUSIV de inteligența artificială (VIDEO) High-Tech

Aplombul pe care l-a luat dezvoltarea tehnologică continuă să ne surprindă, după ce a fost lansată prima reclamă din lume concepută exclusiv prin intermediul inteligenței artificiale, anunță prestigedigital.net

Deși computerele nu vor putea înlocui niciodată mințile din industria creativă, inteligența artificială poate fi un instrument puternic în procesul de relatare, scrie publicația.
Acesta este motto-ul de la care pleacă reclama, al cărui scenariu a fost scris exclusiv de un program pus la punct de International Business Machines, la solicitarea companiei care produce automobilele Lexus.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Pentru a scrie scenariul, Inteligența Artificială a analizat cele mai bune reclame din ultimii 15 ani, precum și parametrii emoționali și intuitivi ai omului. Reclama durează 60 de secunde și a fost vizionată, în premieră, pe 15 noiembrie.

„Am dezvoltat un set de algoritmi bazat pe psihologie și pe ultimele teorii despre cum împarte creierul emoțiile pe categorii. Programul poate înțelege orice text și poate alege teme cheie, cum ar fi fericire, tristețe, furie sau încredere”, explică Reece Medway de la IBM.

Kevin Macdonald este cel care a filmat prima reclamă din lume concepută exclusiv prin intermediul inteligenței artificiale. Regizorul a devenit celebru pentru lungmetrajul „The Last King of Scotland”, dar a fost premiat cu Oscar pentru documentarul „One Day in September” (1999). Producția premiată cu cel mai important premiu din lumea cinematografiei îi are în centru pe teroriștii palestinieni care i-au luat ostatici pe sportivii israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

„Rolul meu a fost de a reda cât mai fidel scenariul scris de Inteligenţa Artificială. Cu mici intervenţii, ici-colo, ca să nu se simtă rigoarea computerului. Cred că nouă, oamenilor, ne place să credem că avem un fel unic de a înţelege lumea, pe care maşinăriile nu îl pot înţelege. Şi va fi foarte interesantă reacţia oamenilor când vor realiza că râd sau plâng impresionaţi de scenariul scris de Inteligenţa Artificială. Cât despre reacţia computerului, dacă ar putea analiza reclama pe care am făcut-o... cred că ar zice ”Ţi-ai bătut joc de munca mea!”, cum fac toţi scenariştii din lume”, spune regizorul Kevin Macdonald. 

Citeşte mai multe despre:   inteligenţă artificială,   lexus,   international business machines