Primul hotel din spațiu ar putea fi inaugurat mai repede decât credem. Ce este stația Voyager, „resortul” spațial de lux care vrea să ofere experiențe asemănătoare unei croaziere obișnuite (FOTO, VIDEO)

Primul hotel din spațiu ar putea fi inaugurat mai repede decât credem. Ce este stația Voyager, „resortul” spațial de lux care vrea să ofere experiențe asemănătoare unei croaziere obișnuite (FOTO, VIDEO)
foto prototip: Hepta.ro / Ferrari Press Agency / The Gateway Foundation.

O companie americană de tehnologie speră să ofere, cu mult înainte de sfârșitul acestui deceniu, o experiență spațială asemănătoare unei croaziere.

Stația Voyager. Când ar putea fi inaugurat primul hotel din spațiu

Cadrul său circular rotativ ar trebui să permită structurii să reproducă un nivel de gravitație similar cu cel de pe Marte – echivalentul a aproximativ 40% din cel al Pământului. La ora actuală, stația „Voyager” a Fundației Gateway este în curs de dezvoltare, cu scopul de a furniza camere pentru până la 400 de persoane, și ar putea fi primul proiect care reușește să creeze astfel un mediu de viață viabil pe termen lung pentru oameni, potrivitEuronews.


foto prototip: Hepta.ro / Ferrari Press Agency / The Gateway Foundation

Stația Voyager va oferi o gamă largă de oportunități similare cu cele de pe o croazieră obișunită, precum spații de tip restaurant, de relaxare și chiar de lucru, dar și un centru spa, cinematografe și baruri. Hotelul va avea capacitatea de a înconjura planeta noastră în doar 90 de minute.

Cadrul circular rotativ va fi, totodată, suficient de mare pentru închirierea de spații pentru ca angajații unor companii ca NASA să poată locui și munci acolo.


foto prototip: Hepta.ro / Ferrari Press Agency / The Gateway Foundation.

Această logistică va fi posibilă datorită Orbital Assembly, companie de construcții spațiale. Echipele sale au dezvoltat deja Structure Trust Assembly Robot (STAR), cel care va construi hotelul pe orbită odată cu finalizarea testelor gravitaționale.

Data stabilită pentru începerea construcției este 2025, iar cei implicați se așteaptă ca hotelul să fie complet operațional în 2027.

Eforturile au fost modelate de ideile inovatoare ale lui Wernher von Braun, omul de știință care a avut un rol central în programul spațial Apollo al NASA.

„Aceasta va fi următoarea revoluție industrială”, a subliniat John Blincow, fondatorul Fundației Gateway.

Stația Voyager ar putea fi un competitor îndelungat pentru experiența Virgin Galactic a lui Richard Branson, însă SpaceX de la Tesla este cea care a pavat calea către micșorarea costurilor și reducerea barierelor tehnologice.

Elon Musk a declarat deja că principalul său obiectiv este acela „de a face viața multi-planetară”.

Chiar și așa, cosmologul Martin Rees de la Universitatea Cambridge susține că, pentru a rezolva problemele Terrei, nu ar trebui să ne bazăm pe faptul că viața în spațiu devine tot mai viabilă. Totodată, el s-a arătat de părere că, în realitate, orizontul vieții în spațiu este mult mai îndepărtat decât aspiră aceste companii.

„Este o deziluzie periculoasă să ne gândim că spațiul oferă o scăpare de problemele Pământului. Aceste probleme trebuie rezolvate aici”, a subliniat cosmologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe