Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Profitul Samsung a înregistrat în al treilea trimestru cel mai mare declin din 2009, de 60%

Profitul Samsung a înregistrat în al treilea trimestru cel mai mare declin din 2009, de 60%

Un articol de: - 07 Oct 2014, 11:29
Profitul Samsung a înregistrat în al treilea trimestru cel mai mare declin din 2009, de 60% High-Tech

Samsung Electronics a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai mare scădere a profitului operaţional din 2009 până în prezent, respectiv 60%, ca umare concurenţei crescute a Apple şi a rivalilor din China, informează Bloomberg.

Profitul operaţional a coborât cu 60%, la 3,8 miliarde de dolari (4.100 miliarde de woni), în perioada iulie-septembrie din acest an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Samsung vrea să scoată pe piaţă o serie de echipamente noi, pentru a-şi menţine poziţia de lider al pieţei, după ce Apple a început să câştige noi clienţi graţie lansării unor smartphone-uri cu ecran mai mare, caracteristică ce a asigurat producătorului de Galaxy un număr semnificativ de utilizatori.

De asemenea, Samsung se confruntă cu scăderea livrărilor de echipamente pe două pieţe mari, China şi India, acolo unde producătorii locali, precum Lenovo şi Xiaomi (în China) au început să ofere smartphone-uri la preţuri mai mici decât grupul sud-coreean.

Totodată, diviziile de ecrane şi microprocesoare au înregistrat un declin al veniturilor, afectând, implicit, profitul grupului.

Citeşte mai multe despre:   apple