Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech QAnon și alte teorii ale conspirației, interzise pe Youtube

QAnon și alte teorii ale conspirației, interzise pe Youtube

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Oct 2020, 10:01
QAnon și alte teorii ale conspirației, interzise pe Youtube High-Tech

Platforma YouTube a anunţat joi că va interzice orice conținut ce utilizează teorii ale conspiraţiei precum QAnon sau pizzagate, care „au fost folosite pentru a justifica violenţa în lumea reală”, notează Reuters.

 

Youtube interzice teoriile conspirației pe platformă, precum QAnon și pizzagate

 

Compania a afirmat că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură şi hărţuire şi că le va intensifica în următoarele săptămâni.

Anunţul YouTube vine în completarea altor decizii în acest sens, ale unor mari companii, precum Facebook şi Twitter (Facebook a anunţat în această lună că va elimina paginile, grupurile şi conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon).

În consecință, YouTube a eliminat deja zeci de mii de video-uri legate de QAnon şi a blocat sute de canale ce aveau legătură cu această teorie, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii.

 

Ce susține teoria conspirației QAnon

 

Teoria QAnon a acuzat infectarea cu noul coronavirus a președintelui american, Donald Trump, văzând-o ca pe o șaradă pentru a recupera terenul electoral în fața candidatului Partidului Democrat, Joe Biden, care este favorit în sondaje.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Printre scenariile teoriei se numără ideea potrivit căreia pandemia este o farsă menită să distragă atenția opiniei publice de la un cerc de pedofili alcătuit din lideri democrați și vedete de la Hollywood, dar și că infectarea lui Trump este o acoperire pentru arestarea lui Hillary Clinton. 

Teoria se bazează în jurul ideilor că Q, un funcționar guvernamental de rang înalt, are autorizație de acces Q și postează informații clasificate online pentru a dezvălui eforturile ascunse al lui Donald Trump.

Alți susținători ai stângii, membri ai Partidului Democrat și chiar vedete de la Hollywood cred că președintele „și-a falsificat” diagnosticul pentru a nu mai lua parte la cele două dezbateri rămase cu Joe Biden, după ce ar fi pierdut în fața contracandidatului său la prima răfuială publică (spun sondajele).

Alți critici au amintit alte antecedente ale președintelui de a promova falsuri, inclusiv conspirația „birther” a lui Obama (potrivit căreia fostul președinte nu a fost născut în America, deci nu avea dreptul legal să ia parte la cursa pentru Casa Albă).

O altă teorie susține că președintele minte în legătură cu diagnosticul, pentru ca apoi să se laude că a învins boala. Cei care susțin această teorie se referă la faptul că președintele a minimalizat pandemia luni de zile și, de asemenea, la faptul că el are doar simptome ușoare.

Teoria conspiraţiei împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o reţea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Citeşte mai multe despre:   YouTube,   QAnon,   teoria conspiratiei