Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Raport Strategikon: România este ideală pentru a fi folosită în atacuri cibernetice

Raport Strategikon: România este ideală pentru a fi folosită în atacuri cibernetice

Un articol de: - 19 Iul 2016, 16:31
foto: psnews.ro High-Tech

România este ideală pentru a fi folosită în atacuri cibernetice, potrivit unui raport al think tank-ului Strategikon, arată agerpres.ro.

Mai exact, se pare că faptul că nu există o lege care să traseze răspunderea cu privire la o infrastructură cibernetică care se află în proprietatea unui operator privat face ca avantajele ce derivă din capabilitățile superioare ale infrastructurii la nivel de țară să devină "reale dezavantaje din punct de vedere cibernetic la nivel local, regional și chiar global". 

În raport se mai arată și că este nevoie de siguranță în cyber spațiu, având în vedere că "amenințările teroriste ale ultimilor ani au pornit cu predilecție de pe www și au vulnerabilizat radical sistemele naționale de protecție online".

De altfel, conform raportului, în România "în fața riscurilor venite din lumea virtuală, opinia publică se luptă încă cu fantomele concentraționare ale poliției politice", în timp ce SUA, Canada și alte state importante din Europa "fac front comun împotriva hoardelor care prăduiesc și se organizează online, împotriva criminalilor fără chip".
 

Citeşte mai multe despre:   raport,   Romania,   atacuri
 
Loading...