Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană

Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană

Un articol de: - 25 Iul 2012, 13:33
Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană Foto: Techspot.com High-Tech

Samsung a pierdut cea mai nouă bătălie pe care o poartă cu Apple în războiul brevetelor, după ce o curte de apel din Dusseldorf a spus că tableta Galaxy Tab 7.7 încalcă brevetul de design al iPad. Instanța din Germania a dispus interzicerea temporară a vânzării tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 în întreaga Uniune Europeană.

Înalta Curte din Dusseldorf a respins însă plângerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizând că schimbările aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel încât nu poate fi confundată cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasă de la vânzare în Germania anul trecut pentru că se asemăna prea mult cu iPad.

”Compania Samsung este dezamăgită de această decizie a Curții. Vom lua în continuare toate măsurile posibile, inclusiv acțiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală și a ne apăra împotriva acuzațiilor Apple astfel încât să ne asigurăm că produsele noastre vor fi în continuare disponibile clienților din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Decizia curții din Germania se află în contradicție cu cea a tribunalului din Marea Britanie care a decis tot în această lună, că tabletele produse de Samsung nu imită iPad-ul. Judecătorul britanic a obligat apoi Apple să publice pe site-ul companiei, precum și în materialele sale publicitare din diverse publicații, o notă în care să se spună că tabletele produse de Samsung Electronics nu imită iPad-ul.

În acest moment, scrie Techspot.com, nu se știe exact cum vor fi afectate vânzările Samsung din Marea Britanie în urma deciziei tribunalului din Germania. ”Samsung salută decizia curții, care confirmă poziția noastră referitoare la Galaxy Tab 10.1N - nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Apple”, a precizat Samsung într-un comunicat de presă.

Citeşte mai multe despre:   tableta,   UE,   Uniunea Europeana,   apple