Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cum poţi obţine 40.000 DE DOLARI de la Facebook: Anunţul de ULTIM MOMENT făcut de reţeaua socială

Cum poţi obţine 40.000 DE DOLARI de la Facebook: Anunţul de ULTIM MOMENT făcut de reţeaua socială

Un articol de: B1.ro - 11 Apr 2018, 15:33
Cum poţi obţine 40.000 DE DOLARI de la Facebook: Anunţul de ULTIM MOMENT făcut de reţeaua socială High-Tech

Compania Facebook a anunţat miercuri, lansarea unui program de recompense prin intermediul căruia oferă bani utilizatorilor care descoperă breşe de securitate sau scurgeri de date, anunţă ZF.

În urma scandalului Cambridge Analytica, reţeaua socială a contracarat lansând primul program împotriva utilizării abuzive a datelor, Data Abuse Bounty.

Cei care descoperă moduri în care părţi terţe abuzează de datele utilizatorilor de pe rețeaua de socializare pot primi recompense care încep de la 500 de dolari şi pot ajunge până la 40.000 de dolari în cadrul descoperirilor de importanţă majoră.

Astfel, pentru a intra în posesia recompensei, cazul prezentat trebuie să implice cel puţin 10.000 de utilizatori, să demonstreze modul în care s-a realizat abuzul de date (nu doar colectarea acestora), iar situaţia trebuie să fie una de care compania nu este conştientă în momentul de faţă.

Datele furnizate vor fi verificate de echipa pentru abuzuri şi erori și, dacă se constată un abuz, cei care au provocat scurgerea de date vor fi trași la răspundere pe cale legală.

CSO-ul companiei, Alex Stamos, a declarat că programul Data Abuse Bounty va ajuta la descoperirea cazurilor de abuz. “Ne va ajuta să descoperim cazurile de abuz care nu sunt legate de vulnerabilitatea securităţii. Acest proiect va acoperi ambele emisfere şi ne va ajuta să identificăm mai multe cazuri precum Cambridge Analytica pentru a afla primii despre aceste probleme şi pentru a le rezolva cât mai repede”, a spus el.

Scandalul scurgerii de date de la Facebook către compania Cambridge Analytica a început acum trei săptămâni.Informații despre 87 de milioane de conturi (din care 110.000 româneşti) din întreaga lume au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, fiind folosite în campanii de manipulare.


 

Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Data Abuse Bounty