Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Recrutarea visurilor: Concurs pe Facebook cu poze în bikini!! (VIDEO)

Recrutarea visurilor: Concurs pe Facebook cu poze în bikini!! (VIDEO)

Un articol de: - 26 Iun 2017, 14:39
Recrutarea visurilor: Concurs pe Facebook cu poze în bikini!! (VIDEO) High-Tech

După ce demisia directorului Uber, Travis Kalanick, și a celui de la Binary Capital, Justin Caldbeck, ambele ca urmare a unor scandaluri de hărțuire sexuală în cadrul companiilor, sexismul a devenit - în sfârșit - un topic în industria tehnologică. Și nu doar în Silicon Valley. 

Iată ce contribuție oferă culturii moderne compania de electricitate cehă CEZ, care nu se putea decide după ce criterii să aleagă internii din acest an la una din centralele nucleare.  

Prin urmare au cerut tuturor femeilor aspirante să pozeze în bikini și căști de protecție, selecția finală urmând să fie făcută pe baza voturilor exprimate de utilizatori pe Facebook. Potrivit Deutsche Welle, 10 absolvente de învățământ superior au defilat grațios în așteptarea a cât mai multor voturi și a angajării visurilor...

Poate credeți că a fost protest național în Republica Cehă. Poate sunteți tentați să verificați în dicționar sensul cuvântului. Aiurea, postul TV local Jihoceske chiar a fluturat cu mândrie concursul în prime time.

La solicitarea de a comenta o asemenea politică de HR, compania CEZ nu a răspuns imediat, dar ulterior a oferit un fel de scuze pe Facebook.  

"Câștigători ai competiției pe Facebook sunt toți concurenții." Cât de convenabil: CEZ a oferit internship-uri (stagii) tuturor absolventelor înscrise în competiție!
"Nu am vrut să ofensăm, pe nimeni. Scopul concursului a fost promovarea educației tehnologice. Dacă viziunea noastră a ridicat suspiciuni, ne pare rău.", a mai precizat CEZ.

"Competiția a fost lipsită de orice etică. Mi se pare incredibil ca în 2017 cineva să fie angajat pe baza modului în care arată", a comentat pentru DW, Petra Havlikova, avocat specializat în drepturile omului.

Recrutarea visurilor: Concurs pe Facebook cu poze în bikini!!

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Cehia