Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech REVOLUŢIE: Primul calculator CUANTIC comercial e gata de lansare. Uimitor ce poate face! (VIDEO)

REVOLUŢIE: Primul calculator CUANTIC comercial e gata de lansare. Uimitor ce poate face! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 09 Ian 2019, 10:30
REVOLUŢIE: Primul calculator CUANTIC comercial e gata de lansare. Uimitor ce poate face! (VIDEO) High-Tech

Revoluţie în lumea computerelor! IBM a anunţat marţi că a dezvoltat primul computer cuantic ce poate funcţiona în afara unui laborator şi pe care îl va comercializa în viitorul apropiat.

IBM Q System One este primul calculator cuantic comercial, o realizare care a fost posibilă graţie unei unităţi care permite funcţionarea în afara condiţiilor speciale de laborator, notează TC.

În locul tranzistorilor, computerele cuantice folosesc qubiţi, care pot avea simultan mai multe poziţii (1 şi 0 în acelaşi timp) şi care vor putea fi de mii de ori mai rapide decât calculatoarele actuale.

Cei de la IBM au reuşit să integreze într-o carcasă toate componentele cuantice necesare, alături de componente de PC tradiţionale. Unitatea are dimensiuni mari, comparativ cu unitatea unui PC actual, fiind un cub cu latura de aproximativ 2,74 metri. Piesele responsabile de funcţionarea cuantică sunt grupate într-un fel de candelabru agăţat pur şi simplu de latura superioară.

Cei de la IBM promovează Q System One ca primul computer cuantic care poate fi folosit în scopuri comerciale şi de cercetare.

Q System One are 20 de qubiţi şi este departe de puterea de procesare promisă de tehnologia cuantică, însă producătorul aminteşte că este un sistem la care se poate face upgrade şi, de asemenea, este uşor de întreţinut (comparativ un calculatoarele cuantice de până acum care nu puteau funcţiona în afara unui laborator cu temperatură controlată).

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

 


 

Citeşte mai multe despre:   IBM,   IBM Q System One