Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Surpriză într-un sondaj de opinie la nivel european: Un sfert dintre respondenți ar prefera ca deciziile politice să fie luate de roboți în dauna oamenilor politici

Surpriză într-un sondaj de opinie la nivel european: Un sfert dintre respondenți ar prefera ca deciziile politice să fie luate de roboți în dauna oamenilor politici

Un articol de: Sebastian Pricop - 22 Mar 2019, 19:59
Foto: Pixabay High-Tech

Un sondaj de opinie realizat de Centrul pentru Guvernanța Viitorului de la Universitatea IE din Spania în rândul cetățenilor europeni a scos la iveală rezultate nebănuite despre încerederea în inteligența artificială.

Astfel, un sfert dintre respondenți au susținut că ar avea încredere ca roboți cu inteligență artificială să ia decizii politice în locul oamenilor.

"Mentalitatea aceasta este probabil legată de faptul că cetățenii manifestă o neîncredere în creștere privind politicienii guvernele lor și pun sub semnul întrebării modelul european al democrații reprezentative atacând suveranitatea populară", a afirmat Diego Rubio, directorul executiv al Centrului, conform Quartz.

Cu toate acestea, sondajul arată o anxietate mare privind dezvoltarea tehnologiei. Mai mult de jumătate dintre respondenți s-au arătat îngrijorați că locurile de muncă vor fi ocupate de roboți, iar 70% au spus că inovația tehnologică dacă scapă de sub control ar putea să facă mai mult rău omenirii. 

Sondajul a fost efectuat pe 2.500 de persoane din Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Irlanda, Italia și Olanda, în luna ianuarie.


 

 
 
 
Loading...