Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech România are al optulea cel mai RAPID internet pe mobil din lume! Cum arată clasamentul modial al conectivității  

România are al optulea cel mai RAPID internet pe mobil din lume! Cum arată clasamentul modial al conectivității  

Un articol de: - 10 Iun 2017, 20:51
România are al optulea cel mai RAPID internet pe mobil din lume! Cum arată clasamentul modial al conectivității   High-Tech

România se clasează pe poziția a opta în funcție de viteza de internet pe mobil, după state vest-europene precum Marea Britanie și Germania, însă înaintea Japoniei și a vecinilor din Ungaria și Slovacia, potrivit ultimului raport trimestrial despre “Starea Internetului” publicat de Akamai.

Marea Britanie are cel mai rapid internet pe mobil (IPv4 – Internet Protocol version 4) la nivel mondial, cu o viteză medie în primul trimestru de 26 megabiți pe secundă (Mbps), fiind urmată în clasament de Germania (24,1 Mbps), Finlanda (21,6 Mbps), Franța (17,4 Mbps) și Norvegia (17,3 Mbps).

România ocupă locul al optulea în ierarhia globală, cu o viteză medie de 15,9 Mbps, peste viteza observată în Australia (15,7 Mbps), Japonia (15,6 Mbps), Olanda (15 Mbps) și Slovacia (14 Mbps).

Ungaria se clasează pe locul 23 în clasament, cu o viteză medie a conexiunilor mobile de 12 Mbps, în timp ce Statele Unite ale Americii se află abia pe locul 28, cu o viteză de 10,7 Mbps.

În funcție de viteza serviciilor de internet fix, România ocupă poziția a 12-a în topul global, cu o viteză medie 17 Mbps. Pe primele cinci locuri în clasament se află Coreea de Sud (28,6 Mbps), Norvegia (23,5 Mbps), Suedia (22,5 Mbps) și Hong Kong (21,9 Mbps). Viteza internetului la nivel global a crescut cu 2,3% în primul trimestru raportat la precedentele trei luni, până la 7,2 Mbps.

Citeşte mai multe despre:   internet,   viteza