Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Rusia ar putea să se deconecteze de la internetul global. Ameninţările consilierului lui Vladimir Putin

Rusia ar putea să se deconecteze de la internetul global. Ameninţările consilierului lui Vladimir Putin

Un articol de: - 05 Mar 2018, 16:31
Rusia ar putea să se deconecteze de la internetul global. Ameninţările consilierului lui Vladimir Putin High-Tech

Consilierul lui Vladimir Putin în probleme de dezvoltare a Internetului, Gherman Klimenko, a afirmat, într-un interviu pentru NTV, că Rusia este pregătită să se deconecteze de la internetul global.

Aceasta a precizat că în ciuda faptului că acest proces de deconectare va fi unul dureros, segmentul rusesc al reţelei de internet este deja activ. Acest segment a fost creat prin decret al lui Vladimir Putin, creat în mod special pentru funcţionarii de stat din Rusia, scrie deschide.md.

Consilierul susţine că la fel ca întreaga lume care urmăreşte să reglementeze Internetul, nici "Rusia nu face excepţie", doar că Rusia nu va folosi "versiuni extreme precum cea nord-coreeană sau cubaneză".

Vladimir Putin a trasat ca şi prioritate elaborea de amendamente la "Legea Telecomunicaţiilor", astfel încât să se ofere statului controlul asupra infrastructurii internetului în limba rusă (RuNet) .

Potrivit proiectului programului "Economia digitală", dezvoltat în Rusia tot prin ordin prezindenţial, până în 2024, 95% din tot traficul de date din Rusia trebuie să se desfășoare prin rețele rusești. Ponderea echipamentului străin în organizatiile guvernamentale este planificată să fie redusă la 50%, iar a software-ului la 10%. În plus, în 2018 ar trebui să înceapa sa funcționeze un sistem care sa ofere "stabilitate și securitate" pentru RuNet.

Potrivit organizației internaționale pentru drepturile omului "Agora", în 2017, în Rusia, au fost înregistrate mai mult de o sută de mii de cazuri de restrângere a libertății internetului. În medie, 244 de pagini au fost blocate în fiecare zi pe RuNet și, la fiecare 6 zile, utilizatorii au fost amenințați sau chiar atacați, potrivit datelor activiștilor pentru drepturile omului. 

Citeşte mai multe despre:   internet,   Rusia,   Vladimir Putin