Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ''În 6 ani nu vom mai cumpăra mașini deloc!''. Salim Ismail, co-fondator Singularity University, la iCEE.fest: Niciodată în istoria omenirii tehnologiile nu au evoluat atât de rapid și în același timp. A inova nu mai costă atât de mult
Exclusiv online

''În 6 ani nu vom mai cumpăra mașini deloc!''. Salim Ismail, co-fondator Singularity University, la iCEE.fest: Niciodată în istoria omenirii tehnologiile nu au evoluat atât de rapid și în același timp. A inova nu mai costă atât de mult

Un articol de: Elena Anghelina - 14 Iun 2019, 12:34
''În 6 ani nu vom mai cumpăra mașini deloc!''. Salim Ismail, co-fondator Singularity University, la iCEE.fest: Niciodată în istoria omenirii tehnologiile nu au evoluat atât de rapid și în același timp. A inova nu mai costă atât de mult Foto: Elena Anghelina High-Tech

În șase ani nu vom mai cumpăra mașini deloc, este de părere Salim Ismail, futurist celebru și antreprenor, co-fondatorul Singularity University.

Ismail a susținut, în cadrul ediției din acest an a iCEE.fest - UPGRADE 100, că producătorii de autovehicule vor avea mari probleme în viitor dacă nu se adaptează, doarece tehnologia evoluează cu o rapiditate extraordinară și în doar câțiva ani oamenii efectiv nu vor mai folosi mașini pentru a se deplasa. 

Salim Ismail a insistat că tehnologia evoluează atât de rapid, încât creierul nostru pur și simplu va avea probleme în a se adapta acestei noi realități în continuă schimbare. El a mai susținut că tehnologiile avansate nu mai costă atât de mult, prin urmare inovațiile nu vor mai apărea neapărat în companiile mari, cât în mici start-up-uri. Iar procesul acesta a început deja și se vede cu ochiul liber.

”De-a lungul timpului, s-a întâmplat ca numai o parte a tehologiei să treacă printr-o evoluție incredibilă. Acum însă, ca niciodată în istoria omenirii, numeroase aspecte ale tehnologiei trec prin astfel de transformări în același timp. Și, într-un fel avem o problemă cu asta, în sensul în care, cognitiv, creierul nostru nu a anticipat așa ceva și nu e pregătit pentru așa ceva. 

Am citit într-o carte că, de fapt, Tesla nu e o mașină cu un computer și niște senzori, ci este un computer cu roți. Lucrurile arată diferit când le privești din perspectiva asta. Cineva chiar mi-a spus că Tesla, pentru că se updatează des, este, de fapt, o aplicație cu roți. Sună incredibil, nu-i așa? Dar dacă analizezi, îți dai seama că așa e.

O altă noutate: în toată istoria noastră tehnologiile avansate au costat mult. Numai un guvern sau o mare companie putea lansa un nou produs, dar azi nu costă așa mult. Asta schimbă complet paradigma: inovația nu se mai întâmplă în companiile mari, ci în start-up-uri.

Vom vedea o explozie de inovație pe diverse domenii!”, a explicat Salim Ismail.

Acesta a dat și câteva exemple pentru a ilustra viteza cu care evoluează noile tehnologii. Unul dintre ele se referă la drone: acum câțiva ani, o dronă putea căra 20 de kg pe 10 km, dar acum noua dronă Boing poate căra 600 de kilograme!

Salim Ismail a amintit apoi că Elon Musk a anunțat recent că, anul viitor, Tesla va opera un milion de ”taxiboți” în întreaga lume.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

”În opinia mea, în trei ani nu va mai avea niciun sens să vă cumpărați o mașină cu combustie internă. În trei ani! În șase ani nu vom mai cumpăra mașini deloc. Pentru că vom transforma transportul dintr-un produs, într-un serviciu. Dacă vei avea mașină, o vei folosi în doar 4% din timp. E cea mai proastă decizie economică pe care o poți face. Apropo, în mașile orașe tinerii nu-și mai cumpără mașini, iar producătorii de autovehicule nici nu observă asta. O să fie o problemă pentru ei să vândă mașini dacă ele nu se cumpără. În 8 ani vom avea tehnologie hyperloop și drone și alte mijloace de transport”,  a mai declarat el.

Autor de bestseller (Exponential Organizations), futurist celebru și antreprenor, Salim Ismail este co-fondatorul Singularity University, un proiect menit să inspire o nouă generație de lideri în industria tech.

Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 200 de speakeri și invitați, reprezentanți ai marilor companii focusate pe Internet și noile tehnologii, urcă pe cele 8 scene ale festivalului 

La noua ediție iCEE.fest și-au confirmat prezența peste 3.000 de profesioniști, mari companii și start-up-uri din domeniu.

Festivalul, lansat la București în 2012, a ajuns la cea de-a 8-a ediție și are o nouă poziționare, care analizează impactul schimbărilor provocate de digital în toate domeniile de business - fără să renunțe la atenția acordată zonei de comunicare digitală, media și marketing online, un numitor comun, care leagă toate industriile influențate de explozia Internetului.

Co-fondatorul „Singularity University”, Salim Ismail,  a numit evenimentul de la București „cel mai mare festival de transformare digitală pe care îl cunosc, în Europa”.
 

Citeşte mai multe despre:   salim ismail,   iCEE.fest,   upgrade 100,   singularity university