Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Antreprenorul Salim Ismail, la iCEE.fest: Dacă faci un masterat în domenii precum robotica, atunci când vei fi terminat, deja informațiile sunt depășite / Nu e nicio surpriză că marile genii nu au studii superioare

Antreprenorul Salim Ismail, la iCEE.fest: Dacă faci un masterat în domenii precum robotica, atunci când vei fi terminat, deja informațiile sunt depășite / Nu e nicio surpriză că marile genii nu au studii superioare

Un articol de: Elena Anghelina - 14 Iun 2019, 16:38
Antreprenorul Salim Ismail, la iCEE.fest: Dacă faci un masterat în domenii precum robotica, atunci când vei fi terminat, deja informațiile sunt depășite / Nu e nicio surpriză că marile genii nu au studii superioare High-Tech

Modul în care este gândit sistemul educațional este complet depășit de evoluția tehnologică, a susținut Salim Ismail, futurist celebru și antreprenor, co-fondatorul Singularity University, în cadrul ediției din acest an a iCEE.fest - UPGRADE 100.

Dacă faci azi un masterat în domenii precum robotică, biotehnologie, neuroștiință, până în momentul în care vei fi terminat cursurile,  deja informațiile pe care le-ai acumulat sunt depășite, a argumentat el.

Antreprenorul a mai afirmat că tinerii sunt cei care aduc noul și evoluția, pentru că persoanele mai în vârstă au o gândire prea presetată, urmare a studiilor și a nenumăratelor experiențe de viață pe care le-au avut. Tinerii, în schimb, sunt mai deschiși spre nou, mai creativi și nu sunt setați să găsească în aceleași paradigme.

”Modelul de funcționare a universităților nu s-a schimbat nu doar în ultimii 25 de ani, nu s-a schimbat în ultimii 450 de ani. Avem guverne și companii care opun rezistență schimbării. În sectorul public e cel mai rău, mai ales în sectorul academic. Încearcă numai să faci un update acolo și-o să vezi ce lupte ies. Prin urmare, nu are rost să încerci să updatezi universitățile, ci să creezi un model complet nou și să-l lași pe acesta să devină ”centru gravitațional”.

Dacă faci azi vreun masterat în vreunul dintre aceste domenii - robotică, biotehnologie, neuroștiință - până în momentul în care vei fi terminat cursurile, ești deja depășit ca informație. Pentru că abilitatea noastră de a preda nu poate pur și simplu să țină ritmul cu progresul din aceste domenii. 

Am vorbit aici despre GitHub. E o platormă unde developerii pot colabora și e un mare succes. E așa un mare succes, încât dacă azi ești un software developer în Sillicon Valley, salariul tău n-are nicio legătură cu studiile tale. Totul depinde de scorul, poziționarea ta pe GitHub. Valoarea unei diplome a coborât la 0”, a declarat Salim Ismail. 

El a mai susținut că evoluția o poate aduce doar tineretul. 

”Când ești mic, creierul tău e foarte deschis la toate. Apoi mergi la școală și ”porțile” încep să se închidă, apoi faci un masterat și ”porțile” se mai închid un pic, la fel se întâmplă și când faci doctoratul. Nu ai nicio abilitate de a gândi în ansamblu dacă ai făcut un doctorat. Creierul tău e prea structurat, prea blocat, prea setat. Nu e nicio surpriză că marile genii nu au studii superioare. Bill Gates, Steve Jobs și cine mai vreți voi. Deci trebuie să uiți ce ai învățat, să te resetezi.

Orice program MBA din lume o să te învețe cum să creezi o companie pentru secolul XX, niciun program MBA din lume n-o să te învețe să construiești Uber. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Dacă acum ești în vârstă, experiențele care ți-au folosit ție când erai tânăr nu se mai aplică și noii generații”, a mai spus Salim Ismail, apoi a glumit: ”de fapt, dacă aveți copii mai tineri de 12 ani, sunt o specie diferită, nici măcar nu-s oameni!”.

Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 200 de speakeri și invitați, reprezentanți ai marilor companii focusate pe Internet și noile tehnologii, urcă pe cele 8 scene ale festivalului 

La noua ediție iCEE.fest și-au confirmat prezența peste 3.000 de profesioniști, mari companii și start-up-uri din domeniu.

Festivalul, lansat la București în 2012, a ajuns la cea de-a 8-a ediție și are o nouă poziționare, care analizează impactul schimbărilor provocate de digital în toate domeniile de business - fără să renunțe la atenția acordată zonei de comunicare digitală, media și marketing online, un numitor comun, care leagă toate industriile influențate de explozia Internetului.

Co-fondatorul „Singularity University”, Salim Ismail,  a numit evenimentul de la București „cel mai mare festival de transformare digitală pe care îl cunosc, în Europa”.

Citeşte mai multe despre:   salim ismail,   iCEE.fest,   singularity university,   upgrade 100