Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Samsung Galaxy Nexus, interzis în SUA, din cauza unei dispute cu Apple legată de un patent

Samsung Galaxy Nexus, interzis în SUA, din cauza unei dispute cu Apple legată de un patent

Un articol de: - 01 Iul 2012, 20:40
Samsung Galaxy Nexus, interzis în SUA, din cauza unei dispute cu Apple legată de un patent Foto: rapidberry.net High-Tech

Un judecător din California a blocat vânzările smartphone-ului Galaxy Nexus, produs de Samsung, în Statele Unite, până când Curtea se pronunță asupra disputei firmei cu Apple, legată de un patent. În cursul acestei săptămâni, același judecător a oprit vânzarea în SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1, produsă tot de Google, până când se rezolvă cazul.

Judecătorul districtual Lucy Koh a spus că Apple „a arătat o probabilitate de a demonstra atât încălcări ale drepturilor conferite de o marcă înregistrată cât și valabilitatea brevetului,” relatează BBC. Totuși, a adăugat că Apple va trebui să asigure obligațiuni de aproape 100 de milioane de dolari pentru a pune în aplicare deciziile dinainte de judecare, pentru a asigura plata pierderilor suferite de Samsung, în cazul în care va câștiga cazurile.

Reprezentanții Samsung s-au declarat „dezamăgiți” de această decizie, adăugând că vor face tot posibilul ca Galaxy Nexus să rămână disponibil consumatorilor.

Apple și Samsung sunt implicate în mai multe cazuri care se judecă în prezent, în mai multe țări, pe teme de încălcare a patentelor. Apple a acuzat Samsung că a copiat design-ul și modelul său, iar Samsung susține că Apple a încălcat patentele sale legate de modul de conectare la internet al telefoanelor și tabletelor PC.

Cele două companii sunt unele dintre cele mai mari producătoare de smartphone-uri și tablete la nivel mondial.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung,   BBC,   California,   smartphone,   judecata,   tribunal,   SUA