?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Compania Facebook, implicată într-un nou scandal. Este acuzată că a acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru unele companii și l-a restricționat pentru altele

Compania Facebook, implicată într-un nou scandal. Este acuzată că a acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru unele companii și l-a restricționat pentru altele

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 23:44
High-Tech

Parlamentarul britanic Damian Collins a dat publicității documente interne ale Facebook, care ar demonstra că anumite companii, printre care Netflix și Airbnb, au beneficiat de acces preferențial la datele utilizatorilor rețelei de socializare.

Astfel, acesta a prezentat 223 de pagini ale unor mesaje trimise între angajați ai Facebook, inclusiv ale lui Mark Zuckerberg, care arată că această companie încercă să obțină venituri prin vânzarea accesului la datele personale ale utilizatorilor.

Mai mult, potențialilor rivali le era blocat acest acces.

Parlamentarul afirmă că documentele ”ridică întrebări importante despre modul în care Facebook a utilizat datele utilizatorilor, politicile de lucru cu dezvoltatorii de aplicații și cum s-au folosit de poziția sa dominantă pe piața social media”, acesta susținând că Facebook a avut o atitudine agresivă privind aplicațiile concurente prin blocarea accesului la datele utilizatorilor.

Facebook a reacționat afirmând că documentele pot fi înșelătoare fără a fi puse în contextul în care au fost făcute comunicările interne respective, scrie reuters.com.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Facebook
 
 
 
Loading...