Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică

Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică

Un articol de: George Lupu - 22 Mai 2020, 15:56
Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică High-Tech

Doug Loverro, directorul  misiunilor spațiale umane al NASA a demisionat cu doar câteva zile înainte de prima lansare de pe solul american după 2011. Doug Loverro care se afla în funcție de mai puţin de un an a invocat motive personale pentru deciza sa, potrivit Space.com.

Demisia directorului programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA, are loc cu o săptămână înaintea unei misiuni spaţiale considerate istorice.  

 

Incertitudini cu privire la motivele demisiei

Într-un e-mail trimis colegilor din NASA, Loverro a precizat că plecarea sa are la bază ''efectele acţiunilor personale'', menţionând generic ''riscurile'' pe care le-a luat pentru a respecta termenul limită al agenţiei americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

''Este clar că am făcut o greşeală în acea alegere şi sunt singurul care trebuie să suporte consecinţele'', a adăugat Loverro.

Purtătorul de cuvânt al NASA nu a dorit să ofere detalii suplimentare, dar potrivit unor surse citate de către The Washington Post se sugerează că ar putea fi vorba de modul în care Loverro ar fi gestionat contractul landerului pentru programul Artemis.

Doug Loverro a preluat funcţia în octombrie anul trecut pentru a conduce eforturile NASA de a trimite din nou misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024, în carul unui calendar accelerat stabilit de administraţia Trump în 2019. 

Opinia publică speculează deja că greşeala este legată de lansarea de pe 27 mai.

Echipajul NASA zboară cu navele lui Elon Musk

 

Săptămâna viitoare, astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley vor călători către Staţia Orbitală Internaţională (ISS). Misiunea va folosi o rachetă şi o capsulă de la firma privată Space X, al lui Elon Musk.

În ciuda neliniştii create, Doug Loverro a transmis că are "100% încredere în succesul misiunii", lăsând să se înţeleagă că greşelile la care a făcut aluzie nu au legătură cu misiunea de săptămâna viitoare.

Între timp, toate responsabilităţile lui Loverro sunt preluate de adjunctul său Ken Bowersox, care devine şeful programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA .

 

Citeşte mai multe despre:   NASA,   Doug Loverro