Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Schimbare majoră în sistemul adreselor de internet: Domeniilor .com sau .org li se adaugă unele personalizate

Schimbare majoră în sistemul adreselor de internet: Domeniilor .com sau .org li se adaugă unele personalizate

Un articol de: - 11 Ian 2012, 11:17
Foto: fido.net High-Tech
Domeniile de internet trec prin cea mai mare schimare a sistemului din ultimii 20 de ani. Începând de joi, utilizatorii de internet vor putea înregistra aproape orice cuvânt în sufixul unei adrese web. Astfel că alături de site-uri cu adrese precum .com sau .org, pot apărea .pepsi, .itv, sau coca.cola, scrie BBC.

Propunerea a stârnit deja controverse, însă reprezentanții organizației Icann, cea care controlează domeniile de internet, susțin că schimbarea oferă o libertate mai mare de alegere a numelor și de asemenea încurajează competiția.

„Este necesară o revizie. Nimeni nu poate crea un domeniu pentru câteva miliarde de utilizatori folosind doar câteva nume cu care am creat sistemul în 1985”, a declarat Peter Dengate Thrush, fost director în compania Icann.

Această schimbare nu este deloc la îndemâna oricui, întrucât Icann percepe o taxă de 185.000 de dolari doar pentru înscriere. Specialiştii estimează că un domeniu complet personalizat va avea un cost total de aproximativ jumătate de milion de dolari.

În ciuda costurilor ridicate, companiile s-au arătat interesate de noua oportunitate, care s-au grăbit să aplice pentru un domeniu personalizat până în luna aprilie, când este termenul limită.

 
 
Loading...