Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Șeful Google: Amazon este cel mai mare concurent al nostru, deși multă crede că este Bing sau Yahoo

Șeful Google: Amazon este cel mai mare concurent al nostru, deși multă crede că este Bing sau Yahoo

Un articol de: - 14 Oct 2014, 16:10
Șeful Google: Amazon este cel mai mare concurent al nostru, deși multă crede că este Bing sau Yahoo Foto: droid-life.com High-Tech

Eric Schmidt, preşedintele executiv al grupului Google, a declarat că, deşi multă lume crede că Bing şi Yahoo ar fi marii concurenţi ai companiei pe care o conduce, de fapt această poziţie este ocupată de Amazon.

"Multă lume crede că Bing şi Yahoo sunt marii noştri concurenţi. În realitate, cel mai mare concurent în materie de căutări online este Amazon", a spus Schmidt, citat de AFP.

"Evident, ei se concentrează mai mult pe partea comercială, însă, în mod fundamental, răspund întrebărilor utilizatorilor şi căutărilor, cum facem şi noi", a mai spus Schmidt.

"Şi, un lucru şi mai important, undeva, cineva, într-un garaj, este pe cale să-şi ascută armele contra noastră, ştiu, pentru că, în urmă cu nu foarte mult timp, noi eram cei din garaj", a mai spus şeful Google.

"Nu suntem ca o companie de feriboturi, nu suntem ca o companie feroviară, nu suntem o reţea de telecomunicaţii şi nici un furnizor de electricitate, cu o singură linie care merge spre voi, cu uşa închisă concurenţei. Nimeni nu este obligat să folosească Google", a adăugat Schmidt.

Google, care reprezintă 90% din traficul european pe motoarele de căutare, face obiectul, din 2010, unei anchete a Comisiei Europene privind un abuz de poziţie dominantă.


Citeşte mai multe despre:   Google,   Amazon,   Yahoo