Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Şeful STS: Dacă aş avea o putere perversă aş distruge tot mediul electronic al aleşilor noştri

Şeful STS: Dacă aş avea o putere perversă aş distruge tot mediul electronic al aleşilor noştri

Un articol de: - 29 Oct 2014, 14:06
Şeful STS: Dacă aş avea o putere perversă aş distruge tot mediul electronic al aleşilor noştri Foto: paginademedia.ro High-Tech

Şeful STS, Marcel Opriş, a declarat, miercuri, că dacă ar avea o "putere perversă" sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al "aleşilor", care nu au conşientizat încă importanţa siguranţei cibernetice.

"De-abia aştept într-o zi un proces, nu de criminalitate, că toţi ne-am repezit către criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi să îi agăţăm pe cei care se comportă alfel decât dictează regulile sociale, care nici măcar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament în această lume a internetului. Nu. Vorbeşte pe la colţuri unul, altul... De ce? Fiindcă în primul rând, cei care ne reprezintă n-au conştientizat ei..", a spus Opriş, în cadrul unui seinar pe teme de securitate cibernetică, organizat de grupul UTI, citat de Mediafax.

"Eu, dacă aş avea o putere din asta perversă sau mi-aţi asigura un mandat de imunitate, primul lucru - aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri. Simplu ca bună ziua. În fiecare zi îl deranjezi. Şi îi demonstrez cât de util este să fii sigur", a adăugat Opriş.

Acesta a povestit că la un sondaj în Suedia, când oamenii au fost întrebaţi a cui e sarcina ca ei să fie siguri de internet şi internetul să fie sigur, peste 90% au răspuns că asta e problema statului.

"Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de răspunderea asta", a mai spus Opriş.

Citeşte mai multe despre:   sts