Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Au fost detectate semnale radio MISTERIOASE din spațiul cosmic. Teorie: provin de la o navă extraterestră

Au fost detectate semnale radio MISTERIOASE din spațiul cosmic. Teorie: provin de la o navă extraterestră

Un articol de: B1.ro - 09 Ian 2019, 23:22
Foto: Galaxia Sombrero (sursă foto: NASA) High-Tech

Astronomii au dezvăluit noi informaţii cu privire la o serie de semnale misterioase provenite dintr-o galaxie îndepărtată şi care fuseseră detectate de un telescop din Canada, relatează BBC.

Printre cele 13 semnale detectate se numără şi unul neobişnuit de repetitiv, care venea de la o sursă situată la o distanţă de 1,5 miliarde de ani lumină. Adică dintr-un punct din spaţiu în care s-ar ajunge în 1,5 miliarde de ani, presupunând că deplasarea s-ar face cu viteza luminii.

Există mai multe teorii cu privire la ce cauzează aceste semnale, mai ales pe cel repetitiv, care este foarte rar - existând un singur alt semnal de acest gen.

Una dintre teorii spune că semnalul repetitiv ar proveni de la o stea neutronică - adică miezul unei stele explodate de regulă cu o suprafaţă de doar câţiva kilometri, însă cu o masă mai mare decât a unei stele normale

Conform unei alte teorii, semnalul repetitiv ar fi, însă, rezultatul ciocnirii a două stele neutronice.

În sfârşit, o altă teorie - ce-i drept, răspândită în rândul unui grup restrâns de astronomi - spune că, de fapt, semnalul ar proveni de la o navă extraterestră.

Foto: Reprezentarea unei stele neutronice (sursă foto: NASA)

Citeşte mai multe despre:   galaxie
 
 
 
Loading...