Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Senzaţional: NOBEL pentru România! Cine este tânărul care ne bucură ţara chiar în an centenar (FOTO)

Senzaţional: NOBEL pentru România! Cine este tânărul care ne bucură ţara chiar în an centenar (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 16:24
Senzaţional: NOBEL pentru România! Cine este tânărul care ne bucură ţara chiar în an centenar (FOTO) High-Tech

Cristian Bodnar din Bistrița a fost distins marți seară, la Dublin, cu cea mai importantă distincție care poate fi cucerită de studenți, fiind declarat Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards – premiul cunoscut și drept Junior Nobel Prize. De la ceremonie, Cristian Bodnar a aterizat direct la seminariile faimoasei Cambridge University, unde este masterand, scrie Bistriţeanul.

Cristian este absolvent al Universității din Manchester și al liceului Liviu Rebreanu din Bistrița. Premiul Global Winner Undergraduate Awards la categoria Computer Science i-a fost acordat pentru proiectul de diplomă de la universitate și a fost ales dintre aproape alte 5000 de lucrări ale celor mai buni studenți din lume, de un juriu format din profesori de la universități de prestigiu (Harvard, Cambridge, Yale).

Pe lângă cercetare, Cristian a făcut și bani, lucrând ca intern la Amazon Scoția și la Improbable, un start-up din Londra.

Proiectul premiat este un program care generează imagini conform unor indicații de text. „Îi dai o descriere și el încearcă să îți genereze o imagine care să se potrivească”, spune creatorul lui. Programul nu folosește imagini preexistente, ci construiește unele absolut noi, folosind modele matematice ale rețelelor neuronale!

Programul lui Cristian a avut nevoie de 9 luni ca să se nască şi pare să-și fi găsit deja și aplicații la fel de concrete în practica medicală, ca variantă de generare a unor imagini anatomice imposibil de accesat altfel, după cum crede un grup de cercetători canadieni care au descoperit lucrarea lui tânărului român.


 


 


 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Nobel