Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Site-ul Ministerului Educaţiei minează CRIPTOMONEDE (FOTO)

Site-ul Ministerului Educaţiei minează CRIPTOMONEDE (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 31 Mai 2018, 10:17
Site-ul Ministerului Educaţiei minează CRIPTOMONEDE (FOTO) High-Tech

​Un nou site din România a fost atacat, pentru a mina criptomonede.
De data aceasta, este vorba de site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Antivirusul Avira și AdGuard, o aplicație care blochează reclamele, avertizează că site-ul folosește în prezent resursele computerelor de pe care este accesat pentru a mina criptomonede.

Antivirusul dă alertă de securitate la accesarea edu.ro, precizând că a blocat un fișier folosit în minarea de criptomonede.


Oricine are instalată aplicaţia AdGuard va primi, la accesarea paginii online a Ministerului Educației, următorul avertisment: "edu.ro afișează mesajul: "AdGuard has detected an attempt by this website tu use your browser as a crypto-currency miner. It can create significant CPU load. Press 'Cancel' to prevent it."

Dezactivarea aplicației AdGuard arată cum la accesarea edu.ro gradul de folosire a procesorului PC-ului sare instant la 100%, lucru care ar fi imposibil dacă în spatele site-ului nu s-ar afla un script care să folosească resursele dispozitivului de pe care este accesat site-ul, notează hotnews.ro.

Mai mult, dacă este verificat codul sursă al paginii www.edu.ro, se poate observa că acesta conține linkuri către site-uri de escorte din Turcia, mai scrie sursa citată.

Experţii CERT-RO (Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica) au avertizat în luna ianuarie a acestui an că pe aproximativ 150 de domenii de internet .ro este folosit un cod care generează criptomoneda Monero, încetinind funcționarea dispozitivelor utilizatorilor.
"În ultima perioadă, o serie de site-uri românești, dar nu numai, au fost compromise prin inserarea unor script-uri care utilizează puterea de procesare a dispozitivelor utilizatorilor pentru minarea de criptomonede", avertizau specialiştii.

S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei,   edu.ro,   Avira,   AdGuard