Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Sony va prelua complet Sony Ericsson pentru 1,05 miliarde de euro

Sony va prelua complet Sony Ericsson pentru 1,05 miliarde de euro

Un articol de: - 28 Oct 2011, 17:11
Sony va prelua complet Sony Ericsson pentru 1,05 miliarde de euro Foto: dailymobile.se High-Tech

Sony a anunțat vineri, 28 octombrie, că va prelua controlul total asupra Sony Ericcson, cumpărând filiala pentru 1,05 miliarde de euro.

Potrivit Reuters, în urma acestei tranzacții Sony poate să folosească și să integreze tehnologia implementată de Ericcson pentru telefoane mobile. Până acum, tabletele, jocurile și alte dispozitive electronice marca Sony au fost vândute și prezentate separat de mobilele comercializate de Sony Ericcson.

Deși Sony poate concura acum mai ușor cu Samsung sau Apple, analiștii cred că grupul japonez  nu va avea un succes prea mare.


“Compania Sony a fost nevoită să încheie această afacere pentru că nu mai avea alte opțiuni, însă integrarea tehnologiei cu care vine Sony Ericsson va fi o adevărată provocare”, a declarat Ben Wood, de la CCS Insight.

În aprilie 2001 cele două companii Ericsson și Sony au decis să fuzioneze pentru a recupera pierderile de pe piața telefoanelor mobile și pentru a creea modele mai bune, mai eficiente. Compania a avut un debut fulminant, datorită telefoanelor axate pe camera foto de calitate și redarea de muzică, derivate din Walkman și CyberShot ale Sony.
Citeşte mai multe despre:   Sony,   tranzactie,   telefoane mobile