Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Tehnologia 5G în România | Grindeanu, întrebat despre Huawei: Facem parte dintr-o anumită familie, fie că vorbim de NATO sau UE. Există lucruri pe care trebuie să le aplicăm
Exclusiv online

Tehnologia 5G în România | Grindeanu, întrebat despre Huawei: Facem parte dintr-o anumită familie, fie că vorbim de NATO sau UE. Există lucruri pe care trebuie să le aplicăm

Un articol de: George Forcoș - 31 Oct 2019, 12:40
Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu High-Tech

EXCLUSIV ONLINE // Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a anunțat că licitația pentru licențele 5G se amână deoarece nu a fost transpus în legislația primară memorandumul semnat acum două luni de Guvernul României și Guvernul Statelor Unite. (Detalii AICI) Memorandumul introduce filtre stricte pentru participanții la licitație și, în condițiile actuale, ar interzice intrarea companiei chineze Huawei.

Întrebat dacă problemele legate de securitatea rețelelor pot depinde de achiziția sau nu a echipamentului de la un anumit operator, Sorin Grindeanu a răspuns că poate exista această situație. 

În schimb, chestionat dacă este vorba despre Huawei, companie acuzată de americani de spionaj, șeful ANCOM a refuzat să dea informații suplimentare.

„Este vorba despre principii, nu de companii. Dorim să rămânem dincolo de numele unei companii sau alteia și să ținem cont de anumite reguli. Dincolo de noi frecvențe pe care le închiriem, România face parte dintr-o anumită familie, fie că vorbim de NATO sau de UE. Există lucruri pe care trebuie să le aplicăm”, a declarat președintele ANCOM.

Huawei este supus unui regim de sancțiuni impuse de Administrația Trump, ceea ce ar exclude de facto compania chineză de la licitația din România.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Grindeanu,   ANCOM,   Huawei
 
Loading...