Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Momentul în care două noi tipuri de rachetă au ATERIZAT în premieră la ÎNTOARCEREA din spaţiu (FOTO ,VIDEO)

Momentul în care două noi tipuri de rachetă au ATERIZAT în premieră la ÎNTOARCEREA din spaţiu (FOTO ,VIDEO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 12 Apr 2019, 13:08
Sursă foto: Twitter / SpaceX High-Tech

SpaceX a reuşit, pentru prima dată, să aducă înapoi la sol două rachete cu câte trei motoare, fiind un pas important din planul companiei de a face tehnologia spaţială mai fiabilă şi mai ieftină, se arată pe pagina de Twitter a companiei. 

Potrivit BBC, mai întâi, rachetele au fost lansate din Centrul Spaţial Kennedy din Florida cu scopul de a duce în orbita Pământului un satelit al Arabiei Saudite. Ulterior, rachetele au fost readuse, cu succes, la sol.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce şi-a propus SpaceX pe termen lung

Obiectivele pe termen lung al companiei deţinută de Elon Musk sunt, în primul rând, de a dezvolta rachete reutilizabile pentru că ulterior să ducă oameni pe Marte cu costuri cât mai mici. 

Parţial, obiectivul construirii de rachete reutilizabile a fost deja realizat, însă doar cu rachetele folosite în imediata proximitate a Pământului. Şi chiar și acelea nu pot fi reutilizate decât o singură dată.

În toamna anului 2018, Elon Musk a spus că, în anul 2024, vrea să lanseze prima navă care să ducă oameni pe Marte. Tot atunci a spus şi că în 2022 ar urma să aibă loc o serie de misiuni fără echipaj cu aceeaşi destinaţie.

SpaceX va şi efectuă, în 2022, prima survolare a Lunii cu un pasager privat la bord, miliardarul japonez Yusaku Maezawa. 

Foto: Racheta SpaceX Falcon Heavy la decolare (sursă foto: Twitter / SpaceX)

Citeşte mai multe despre:   SpaceX
 
 
 
Loading...