Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Momentul în care cele trei propulsoare ale unei nave spaţiale s-au desprins una de alta şi s-au întors singure la sol (FOTO, VIDEO)

Momentul în care cele trei propulsoare ale unei nave spaţiale s-au desprins una de alta şi s-au întors singure la sol (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Iun 2019, 16:25
Momentul în care cele trei propulsoare ale unei nave spaţiale s-au desprins una de alta şi s-au întors singure la sol (FOTO, VIDEO) Sursă foto: Twitter / SpaceX High-Tech

Compania americană SpaceX a reuşit performanţa de a-şi recupera toate propulsoarele rachetei pe care o trimisese în spaţiu, cele trei propulsoare aterizând exact în punctele desemnate.

Planul SpaceX era ca, odată ce racheta ajunge în orbită, cele trei propulsoare să se desprindă de ea, după care să se întoarcă singure la sol, separat. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Este pentru prima dată când o astfel de performanţă a fost realizată de la începutul construirii de rachete spaţiale, în anii 50. SpaceX a mai reuşit să readucă la sol propulsoare, însă niciodată nu trei la aceeaşi lansare.

Foto: Racheta "Falcon Heavy", cu tot cu cele trei propulsoare care au dus-o în spaţiu și care s-au întors (sursă foto: Twitter / SpaceX)

Ce planuri mai are SpaceX pentru viitor

În toamna anului 2018, Elon Musk a spus că, în anul 2024, vrea să lanseze prima navă care să ducă oameni pe Marte. Tot atunci a spus şi că în 2022 ar urma să aibă loc o serie de misiuni fără echipaj cu aceeaşi destinaţie.

Obiectivul pe termen lung al companiei nu este, însă, doar de a duce oameni pe Marte, ci şi de a dezvolta rachete reutilizabile. Acest obiectiv a fost parţial realizat, dar doar pentru rachetele folosite în imediata proximitate a Pământului.

SpaceX va efectua, în 2022, prima survolare a Lunii cu un pasager privat la bord, miliardarul japonez Yusaku Maezawa. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   SpaceX