Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech SpeechJammer, pistolul care nu te lasă să vorbești (VIDEO)

SpeechJammer, pistolul care nu te lasă să vorbești (VIDEO)

Un articol de: - 02 Mar 2012, 12:50
SpeechJammer, pistolul care nu te lasă să vorbești (VIDEO) Foto: Gizmodo.com Galerie foto (1) High-Tech

Libertatea cuvântului este un drept fundamental garantat prin Constituția țărilor democratice. Dar ce te faci dacă nu le poți rosti? Astfel, Japonezii au creat o nouă armă, un aparat-pistol denumit SpeechJammer, care nu-ți mai permite să formulezi propoziții coerente.

SpeechJammer a fost dezvoltat la Institutul Național de Științe Industriale Avansate din Japonia. El funcționează deoarece atunci când vorbim nu ne folosim doar gura, ci ascultăm în același timp și ceea ce spunem, iar felul în care percepem sunetele emise chiar de noi ne influențează vorbirea.

Aici intervine SpeechJammer. ”Pistolul” din imagini înregistrează sunetele pe care le scoți și apoi le trimite înapoi cu o mică întârziere, de câteva milisecunde, adică suficient ca să nu se mai înțeleagă ce spui. Efectul se numește Delayed Auditory Feedback.

 
SpeechJammer, pistolul care-ți oprește discursul
Embed:

Prototipurile Institutului japonez folosesc un microfon și un difuzor direcțional, unul dintre ele având și un senzor de distanță pentru a stabilil cu exactitate cât de lungă trebuie să fie întârzierea. Aparatul funcționează până la distanța de maxim 30 de metri. Principalul scop al lui SpeechJammer este ”de a controla cine vorbește în cadrul discuțiilor purtate la o ședință”. De asemenea, poate fi folosit ca o ”armă portabilă de bruiaj”.

Sursa: Gizmodo.com


Citeşte mai multe despre:   pistol,   arma,   Japonia