Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech SRI a stabilit cine va realiza SISTEMUL IT de căutare în bazele de date ale instituțiilor cheie. Sebastian Ghiță nu se supără!

SRI a stabilit cine va realiza SISTEMUL IT de căutare în bazele de date ale instituțiilor cheie. Sebastian Ghiță nu se supără!

Un articol de: - 29 Mai 2017, 17:48
SRI a stabilit cine va realiza SISTEMUL IT de căutare în bazele de date ale instituțiilor cheie. Sebastian Ghiță nu se supără! High-Tech

SRI a atribuit controversatul contract IT în valoare estimată de 31,5 milioane euro către asocierea formată din firmele Siveco România (lider al asocierii) și Nova Tech Integrated Solutions SRL (asociat), având ca subcontractanți pe Romsoft International și BAE Systems, au confirmat pentru HotNews.ro oficialii SRI.

Informația a fost dată în premieră luni de România Libera care sublinia, citând informații publicate anterior de jurnalista Sorina Matei, că Nova Tech Integrated Solutions SRL a fost deținută în trecut de Liviu Mircea Uruc, un interpus al urmăritului internațional Sebastian Ghiță, și care l-ar avea ca jurist pe avocatul mogulului fugar.

Biroul de presă al SRI a comunicat luni că "firmele desemnate căștigătoare ale contractului SII Analytics sunt Siveco Romania și Nova Tech Integrated Solutions SRL. Contractul este atribuit, urmând a fi semnat și făcut public în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)".

SRI, acuzat în luna august 2016 de câteva ONG-uri că dezvoltă un sistem IT prin care ar vrea să copieze baze de date ale mai multor instituții publice pentru a dezvolta o adevărată rețea Big Brother, a precizat în mai multe rânduri că noul sistem nu face decât să crească semnificativ viteza de căutare a informației relevante în bazele de date deja existente.

Conform sursei citate, noul sistem nu este decât o dezvoltare a unui sistem IT calibrat deja anul trecut, în urma căruia SRI a copiat baze de date ale unor ministere și instituții-cheie ale statului român: MAI, Ministerul de Finanțe/ANAF, Justiției, Agriculturii/APIA, ale BNR, ONRC și CNAS.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Sebastian Ghita