Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech STS: Serviciile de videoconferință au crescut de 10 ori în perioada stării de urgență

STS: Serviciile de videoconferință au crescut de 10 ori în perioada stării de urgență

Un articol de: Catinca Giosanu - 21 Mai 2020, 11:04
STS: Serviciile de videoconferință au crescut de 10 ori în perioada stării de urgență High-Tech

Sesiunile de videoconferință din perioada stării de urgență au crescut de aproape 10 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Sistemul de videoconferință a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie voce-imagine continuă.

De asemenea, STS a pus la dispoziția autorităților și instituțiilor publice din România infrastructura IT&C pentru toate domeniile esențiale ale luptei împotriva infectării cu noul coronavirus de tip SARS-COV-2.

Pe parcursul stării de urgență STS a asigurat continuității funcționării prin soluții tehnice de comunicare la distanță și online a instituțiilor publice din domeniile de importanță majoră, precum sănătate, economie, afaceri interne, muncă și protecție socială, justiție, afaceri externe, fonduri europene, transporturi şi infrastructură, educație și cercetare.

 

Serviciile STS au beneficiat de securitate maximă

 

Toate serviciile oferite de STS au avut un nivel ridicat de securitate, fiind derulate permanent acțiuni active și proactive de cyber security destinate prevenirii incidentelor de securitate.

          „Utilizarea cu preponderență a telecomunicațiilor speciale între instituții în urma distanțării sociale a probat reziliența rețelelor și infrastructurii IT&C dezvoltate de STS în ultimii ani. Sunt servicii pe care inginerii noștri le-au proiectat, dezvoltat, îmbunătățit şi operaționalizat cu toată responsabilitatea, fiind suportul care susține întreaga comunicare a celor aflați în prima linie și nu numai. Am demonstrat o mobilizare rapidă și eficientă pentru asigurarea serviciilor tehnice către toți beneficiarii noștri, iar acest lucru a confirmat că STS îşi îndeplineşte rolul şi atribuțiile”, a declarat general-maior ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În total, STS a creat 5.368 de conturi de utilizator necesare accesării serviciului de audioconferință în 45 de instituții, pentru ca autoritățile să își poată îndeplini atribuțiile.  De asemenea, s-a asigurat accesul pentru 3.856 de utilizatori din 71 de instituții la serviciul de videoconferință, au fost configurate și distribuite terminale informatice și telefoane mobile pentru accesarea în regim de mobilitate a acestor servicii, precum și pentru munca de acasă.

Printre beneficiarii acestor servicii se numără Parlamentul României, Guvernul României, Curtea Constituțională a României, Înalta Curte de Casație și Justiție, Institutul Național de Statistică și structuri aparținând Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Justiției, Ministerului Public, ANAF și CNAS.

În contextul crizei sanitare şi într-un timp record, a fost suplimentată infrastructura de comunicaţii voce-date pentru Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani (CNCCI), responsabil de managementul şi coordonarea stării de urgență din România.

Pe linia Serviciului de urgență, STS a luat măsuri privind asigurarea resurselor umane și tehnice pentru a se putea prelua 24/7 apelurile la 112 în condiții de creștere a numărului de solicitări, precum și privind optimizarea fluxului de lucru. În plus, operatorii STS au fost instruiți privind tratarea apelurilor pe problematica noului virus.

 

Domeniul sănătății a fost grav afectat de criza pandemică

 

În domeniul sănătăţii, cel mai încercat în această perioadă, la solicitarea ministerului de resort, au fost efectuate o serie de acțiuni menite să contracareze și să limiteze epidemia cu Covid-19. STS a dezvoltat, configurat, administrat și actualizat permanent aplicația informatică de centralizare a datelor primite de la direcțiile de sănătate publică, spitale și Institutul Național de Sănătate Publică, pe baza cerințelor operaționale furnizate de Ministerul Sănătății. Utilizatorii au primit tablete pentru accesarea aplicației și au fost instruiți pentru completarea formularelor și actualizarea permanentă a bazelor de date necesare realizării situațiilor cu stocurile de medicamente și echipamente medicale.

          Pentru structurile operative aflate în teren ale Ministerului Afacerilor Interne, STS a instalat şi configurat servicii de audio și videoconferinţă şi a realizat infrastructura de comunicații necesară conectării diferitelor structuri centrale şi teritoriale la Rețeaua de comunicații voce-date a MAI.

          În sprijinul Ministerului Apărării Naționale, s-a realizat interconectarea spitalelor militare la sisteme de audio și videoconferinţă necesare schimbului de date şi informații medicale. Pentru spitalele militare de campanie, amplasate la nivel naţional, au fost realizate infrastructuri de comunicații și tehnologia informației, necesare pentru buna desfășurare a activităților acestora.

          STS a susținut inițiativele de responsabilitate socială prin punerea la dispoziția Crucii Roşii a terminalelor radio pentru a beneficia de comunicaţii de voce în misiunile de ajutorare a cetăţenilor. Mai mult, a pus  la dispoziția persoanelor afectate de criza pandemică o linie telefonică de consiliere psihologică și suport emoțional.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Interne