Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Studioul Sony Pictures a fost victima unui atac cibernetic

Studioul Sony Pictures a fost victima unui atac cibernetic

Un articol de: - 26 Noi 2014, 15:45
Studioul Sony Pictures a fost victima unui atac cibernetic Foto: channelnews.com.au High-Tech

Rețeaua informatică a studiourilor Sony Pictures a fost victime unui atac cibernetic, în urma căruia piraţii online au ameninţat că vor face publice o serie de informaţii strategice despre această filială a grupului japonez Sony, relatează The Next Web.

Potrivit unei surse din grupul Sony, "un singur server a fost afectat şi că atacul a slăbit în intensitate după aceea".

"Sony Pictures Entertainment a cunoscut o perturbare a reţelei sale de internet şi lucrăm pentru a remedia cât mai repede această problemă", se afirmă într-un comunicat de presă trimis de Sony Pictures revistei The Hollywood Reporter.

În urma incidentului, toţi angajaţii studiourilor Sony Pictures din Los Angeles au fost trimişi acasă, cu recomandarea de a nu se conecta la reţeaua informatică a companiei.

O fotografie publicată pe reţeaua de socializare Reddit de o persoană care susţine că este un fost angajat al grupului Sony arată o coală de hârtie pe care apare scris mesajul "Piratat de #GOP". Semnificaţia cuvântului "GOP" nu a fost precizată, însă anumite publicaţii americane afirmă că ar fi vorba de un grup de piraţi cibernetici denumit "Guardians of Peace" ("Gardienii păcii").

Potrivit site-ului Geek.com, piraţii cibernetici au publicat deja pe internet un dosar care conţine fişiere de calcul şi mai multe parole.

Citeşte mai multe despre:   victima,   atac cibernetic