Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Studiu: 36% din gospodării au tabletă, iar 73% din români posedă cel puțin un smartphone

Studiu: 36% din gospodării au tabletă, iar 73% din români posedă cel puțin un smartphone

Un articol de: - 22 Sep 2015, 13:26
Studiu: 36% din gospodării au tabletă, iar 73% din români posedă cel puțin un smartphone Foto: like-img.com High-Tech

Românii sunt în pas cu avansul tehnologic. Astfel se face că 36% din gospodăriile din România dețin o tabletă, iar 73% din conaționali posedă cel puțin un telefon inteligent, arată un studiu al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații , citat de Agerpres.

De asemenea, peste jumătate dintre casele românilor au laptopuri.  

Tot același studiu relevă că 50% dintre români au acces la internet mobil prin telefon. Din aceștia, 35% folosesc internet mobil pe o cartelă prepay cu extraopțiune de internet mobil, iar 25% prin abonament.

Persoanele care folosesc internet mobil spun că ei navighează, în majoritatea timpului, pe rețelele de socializare și e-mail, însă îl utilizează și pentru comunicare vocală și mesagerie instant. Cei mai mulți dintre oameni folosesc internetul zilnic sau aproape zilnic (78%), iar 15% îl folosesc de 2-3 ori pe săptămână.

Românii sunt, în general, mulțumiți de furnizorul de internet cu care au contract. Doar 5% dintre ei și-au schimbat operatorul în ultimul an. Motivul cel mai invocat de către respondenți a fost oferta mai avantajoasă a unui alt furnizor.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.549 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 2.5%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Citeşte mai multe despre:   smartphone,   studiu